Ak Parti'de Kongre Sonrası

Ak Parti'de Kongre Sonrası

Partinin 23 Ağustos tarihinde yapılan 3. Olağan Genel Kurulu’nda İlçe Başkanı Osman Çavuş’un verdiği plaketi alan eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclisi Grup Başkanı Osman Parlayan, bir gün sonra aldığı plaketi kargoyla Osman Çavuş’a gönd

Partinin 23 Ağustos tarihinde yapılan 3. Olağan Genel Kurulu’nda İlçe Başkanı Osman Çavuş’un verdiği plaketi alan eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclisi Grup Başkanı Osman Parlayan, bir gün sonra aldığı plaketi kargoyla Osman Çavuş’a gönderdi. AK Partili 8 meclis üyesinin yarıdan fazlasının istifa edebileceği belirtilirken, geçtiğimiz hafta yönetim kurulunun, meclis üyelerini davet ettiği toplantıya da sadece bir kişinin katıldığı belirtildi.

Akçaabat Kültür Merkezi’nde yapılan Genel Kurul’da İlçe Başkanı Osman Çavuş tarafından Akçaabat’tan yetişen milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerine plaket verildi. Plaket alanlardan bir tanesi de eski İlçe Başkanı ve Akçaabat Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Osman Parlayan oldu. Genel Kurul’da açıklanan il delege listesinde hiçbir belediye meclis üyesinin ismi yazmıyordu. Ardından akşam saatlerinde Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat’taki AK Partili yöneticiler ve seçilmişlerle bir toplantı yaptı. Bu toplantıda Cumur, belediye meclis üyelerine hitaben, “Akçaabat’ın güneyinden geçecek olan yolun yapımına başlanması için 6. ayda yer tesliminin yapılması gerekiyordu. Bu konuda meclis üyelerine kırgınım. Gerekli hassasiyeti göstermediler. Ben, Bakan ile yarın bu konuyu görüşecektim. Şimdi ben Bakana ne diyeceğim. O bana para verecek, bense yer teslimi yapamadık mı diyeceğim’ diyerek sitem etti.

Ertesi gün ise AK Parti Grup Başkanı Osman Parlayan, Genel Kurul’da verilen plaketi, üzerine yazdığı, ‘Ben bu plaketi hak etmedim. Size başarılar dilerim’ sözleriyle birlikte İlçe Başkanı Osman Çavuş’a gönderdi. Eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Osman Parlayan, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, “Bizim anlımız açık. Yanlış bir şey yapmadık. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ben bir şeyi hak etmediysem onu almam” demekle yetindi.

İlçe Başkanı Osman Çavuş ise, Parlayan’ın hareketinin kendisini şaşırttığını ifade ederek , “Sayın Parlayan’ın bu partiye çok büyük hizmetleri vardı. Benimle de yıllardır bir dostluğu vardı. Hala daha kendisi benim dostumdur. Ben, plaket geri geldiğinde çok şaşırdım. Plaketi göndermeden önce beni arayabilirdi. Bir sıkıntısı varsa benimle paylaşabilirdi. Bunu yapmadığına göre daha önceden verdiği kararı uygulamaya koydu. Çok üzüldüm. Kendi yol haritasını çizmek kendi takdirleridir. Kendisine başarılar diliyorum. Yaptığı bu davranışın il delegesi yapılmaması ile ilgisi yok. Çünkü Parlayan, Genel Kurul’da çevresindekilere, ‘İyi ki delege olmadım. Her il kongresinde taraf olduğum için eleştirildim. Bu nedenle bu seçimlerde rahat olacağım’ demişti. Bu davranışının nedenini açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Çavuş, belediye meclisi üyeleri içinde AK Parti’den istifa edecek isimlerin olup olmadığıyla ilgili soruya şu cevabı verdi; “Bu duyumları bizlerde alıyoruz. Böyle bir durum varsa onurlu olan kişiler AK Parti’den istifa ettikleri gibi, belediye meclis üyeliklerinden de istifa etmelidirler. Çünkü onlar, o makama AK Parti tabanının oylarıyla oturmuşlardır”

 

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Siyaset