AK parti'de Kimler Aday?

AK parti'de Kimler Aday?

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanlığı için kulisler iyice hareketlenmeye başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanlığı için kulisler iyice hareketlenmeye başladı. 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapılacak olan kongre için delege seçimleri tamamlandı. 31 doğal 400’ü seçilmiş toplam 431 delege seçimde oy kullanma hakkına sahip.

Öztürk Aday Olacak mı?

AK parti’nin mevcut Başkanı Ahmet Ziya Öztürk devam edip etmeme konusunda henüz net kararını vermiş değil.  Konuyla ilgili bilgi aldığımız Öztürk “henüz % 100 karar vermiş değilim. İlerleyen günlerde konunun netleşeceğini düşünüyorum” dese de büyük oranda aday olmayacakmış gibi görünüyor. Bu da başkan adaylarını iştahını daha kabartıyor. Malum Öztürk’ün ortak olduğu şirket ülke çapında bir yapılanmaya girdi. Yakın zamanda Samsun’da bir şube açacaklar. Belki de Öztürk Samsun’da ticari faaliyetini sürdürecektir. Bekleyip göreceğiz.

Aday Kim Olabilir?

Ahmet Ziya Öztürk’ün aday olmaması durumunda ( Aday olmaması durumu diyoruz nedeni adayım dediği sürece başkanlık için en büyük aday göründüğü için) birçok isim kulislerde dolaşmaya başladı. Bunlar arasında bazıları başkan adayı olduklarını yapılan yönetim kurulu toplantısında dile getirmiş bile. Bunlara bir göz atalım.

Zekeriya Altın; Akçaabat Gençlik Kolları’nda görev aldı. Birçok etkilikte önemli görevleri başarı ile tamamladı. Şimdi aday olduğunu her platformda dillendiriyor.

Hakkı Kahriman; Gençlik kollarında uzun süre görev yaptı. Mevcut yönetimde yer alan Kahriman adaylığını resmen ilan eden ilk kişi oldu. (detayı haberimizde var)

Mehmet Tonbul; Ahmet Ziya Öztürk’ün yönetiminde yer almıştı. Bir süre önce görevden alındı. Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’na yakınlığı ile biliniyor.

Emre Akgün; Akçakale eski belediye Başkanı ve Akçaabat ve Trabzon Büyükşehir Meclis üyesi. Ahmet Ziya Öztürk’ün veliahtı olarak gösteriliyor.  Ankara’ya çağrılılacak 3 isim arasında yer alacağını tahmin ediyoruz.

Murat Üçüncü; Trabzon İl Yönetiminde yer alan Üçüncü’nün arkasında il yönetimi olduğu biliniyor. Trabzon’da önemli çalışmaların arkasında görünmeyen isim oldu. Akçaabat için çalışmaya hazır olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Erhan Nadir; Beyefendi kişiliği ile her kesimden takdir alan Nadir Akçaabat ve Trabzon Büyükşehir Meclis üyesi. 3 Dönem Akçaabat’ta yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Genç ve projeci bir isim.

Osman Çavuş; AK Parti Akçaabat’ın bir önceki ilçe başkanı. Mevcut yönetimle arasında mesafe var. Birçok kez Akçaabat’ın sahipsiz kaldığını dile getirerek dikkatleri üzerine çekti.   Bu aralar çok sessiz. Bu sessizliği son dakika golü olabilir. Osman Çavuş ve arkadaşları bir aday üzerinde çalışıyor olma ihtimali yüksek.

Hasan Tahsin Öztürk; Işıklar Belediye Başkanlığını 3 dönem başarı ile yaptı. Ankara ile arası iyi olduğu biliniyor. Siyaseti iyi bilen Akçaabat için siyasete hareket getirecek bir isim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset