AK Parti Tekrar Sandık Kuracak

AK Parti Tekrar Sandık Kuracak

AK Parti Trabzon’da teşkilatlara yaptığı temayül yoklamasını ikinci kez yapacak.

AK Parti Trabzon’da teşkilatlara yaptığı temayül yoklamasını ikinci kez yapacak. Bu kez sivil toplum örgütlerinin görüşü alınacak, Ankara’da hangi milletvekilini görmek istersiniz? sorusuna cevap alınacak.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları devam ediyor.  Bu çerçevede AK Parti Trabzon’da teşkilatlara yönelik temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirdi. Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından, aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının (STK'ların) da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı alındı. Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Trabzon İl Seçim Komisyonu’na gönderdiği yazıda, sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılması gereken temayül yoklaması konusunda talimatlar verdi.

TEK TEK DAVET EDİLECEK

Öncelikle vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK'ların ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetim kurullarının (sadece yönetim kurullarının) isim listesinin Valiliklerdeki ilgili birimlerden temin edilmesi sağlanacak. STKlar ve yöneticileri tek tek davet edilecek.

KİMLER OY KULLANACAK

Talimatta oy kullanacak olanların (hâzirûn) listesinin, bütün STK'ların sadece yönetim kurullarındaki  kişilerden oluşturulması istenirken sandık kurulması ve oylama işlemlerinin 23 Mart 2015 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca oylama işlemi için uygun salonların hazırlanması sağlanacak. Oylama işlemi saat 9'da başlatılıp, saat 17’da sona erecek. Oylamanın 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılması düşünülüyor. Henüz netlik kazanmadı.

OY KULLANMA İÇİN HANGİ YOL İZLENECEK

Oy kullanacak olanların kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini yazmak suretiyle kanaatlerini bildirmelerini sağlayacak şekilde oy pusulaları hazırlanacak. En çok milletvekili sayısı kadar isim

yazılabilirken istenirse daha az sayıda isim de yazılabilecek. Oy pusulasında kesinlikle oy sahibi ismi sorulmayacak.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK

Dernek, vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle çağrılacak. İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak.

Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi genel merkeze teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. STK’lar temayülde AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmayarak isterlerse arzu ettiği isimlere de oy kullanabilecek

Oy pusulaları zarfa konularak kapatılacak ve çuvallarla açılmadan Genel Merkez SKM’ye o gün ulaştırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset