AK Parti ile koalisyon tamam gibi

AK Parti ile koalisyon tamam gibi

DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan MHP'li Koray Aydın, "Yanılma payım sıfır. AKP-CHP koalisyonu oldu gibi" dedi.

DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan MHP'li Koray Aydın, "Yanılma payım sıfır. AKP-CHP koalisyonu oldu gibi" dedi.

13 yıllık tek parti iktidarının sonunda bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde koalisyon tecrübesi olan az sayıda siyasetçi var.

Milliyetçi Hareket Partili Koray Aydın onlardan biri. Bir dönem Devlet Bahçeli ile Genel Başkanlık yarışına giren Koray Aydın, bugün partisi tarafından Meclis Başkan Vekili seçildi. 1999 yılında kurulan ve Türkiye'nin gördüğü son koalisyon olan DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan, bizzat bakanlık dağılımını yapan Koray Aydın, bugünkü siyasi ortamı değerlendirdi.

Aydın, "AKP-CHP koalisyonu kurulacak çünkü iki taraf da iktidarda olmayı çok istiyor. Meclis'teyim ben havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum ben koalisyon kurulmasının." dedi.

AK Parti’nin çözüm sürecini rafa kaldırması durumunda MHP ile de masaya oturabileceğini söyleyen Aydın’a göre, partinin bu adımı atması zor. Çünkü “karşı tarafa tutamayacağı sözler verdi ve bunların ortaya çıkmasını istemiyor.”

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Koray Aydın, gelen sorulara şu yanıtları verdi;

Muhalefet cephesinde kimin oyu sizi şaşırttı?

Ben bu dönemde hiç yanılmadım.

HDP dahil mi?

HDP’yi 12’nin üzeri tahmin etmiştim. Hatta son akşam 12.7 yazmıştım. Çok yanılmadım. MHP’de biraz yanıldım. 18 bekliyordum. Onun dışında CHP’yi, AKP’yi neredeyse tam bildim.

HDP’nin aldığı oyu neye bağlıyorsunuz?

HDP’nin seçimle ilgili yürüttüğü organizasyonu ben siyaset sosyolojisi açısından irdeliyorum. Kabaran duygular var. Kendilerine alan açılmış, bir meşruiyet zemini oluşturulmuş. İktidarın Doğu ve Güneydoğu'yu kendilerine teslim etmesi, kamu düzeninin yok edilmesi, geniş coğrafyada yaşayan insanlar ve onların Türkiye’ye dağılmış yakınları olmak üzere “Madem Devlet Öcalan ile görüşülüyor, buranın hakim gücü bunlar. Biz de bunlarla beraber olalım” duygusunu hissettiler yaygın olarak. Bir de uzun yıllardan beri barajı geçme konusu gündeme gelince, dindar Kürtler de bu defa oy verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset