AK Parti Gecesinin Ardından

AK Parti Gecesinin Ardından

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği “AK Partili Yılların Değerlendirme Toplantısı”nın ayrıntıları.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği “AK Partili Yılların Değerlendirme Toplantısı” kalabalık bir katılıma sahne oldu. Toplantıda, AK Parti’nin Akçaabat ilçesine kazandırdıkları ve icraatları görsel anlatımla aktarıldı.

Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ile İlçe Başkanı Osman Çavuş’un birer konuşma yaptıkları program; Akçaabat’ın Tanıtımı, Osmanlı’dan Günümüze, Çanakkale Ruhu ve AK Parti öncesi ülkenin genel durumunun ifade edildiği kısa film sunumuyla başladı. AK Parti’nin kuruluş süreci ve yaşadığı seçimlerin ele alındığı bir diğer kısa filmin ardından söz alan İlçe Başkanı Osman Çavuş, geleneksel hale getirdikleri bu etkinliklerinde amaçlarının öncelikle Akçaabat için yapılan çalışmaları sözde değil görsel olarak kamuoyuna aktarmak olduğunu belirtti. Çavuş, şöyle konuştu:

 “Bu çalışmayı hazırlarken Osmanlı’dan ve Çanakkale ruhundan yola çıkmamız ise partimizin kuruluş misyonu ve vizyonuyla ilgilidir. Muhafazakâr demokrat bir anlayışın temsilcisi olan partimizin kimliğini ön plana çıkarmış olduk. Tarihimize, kültürümüze, örf ve adetlerimize bağlılığımızı şifahi olarak anlatmaktan öte görsel olarak aktarmayı uygun bulduk. Trabzon’u yurt yapan padişahlardan Atatürk’e kadar değerlerimize yer verdik. Çoğulculuk sistemi olan Cumhuriyetimizin sahibi halkımızdır, dedik ve ırk ayrımı, yaşlı genç ayrımı, hacı hoca ayrımı yapılmayarak dualarla kurulduğunu gösterdik. Türkiye’nin bir bütün olduğuna Kürtü, Çerkezi, Abhazası, Lazı, Gürcüsüyle büyük ve güçlü bir ülke olduğuna vurgu yaptık ve bunu da en iyi Osmanlılılık ve Çanakkale ruhunun ifade edebileceğinden hareketle bu kısa filmi oluşturduk.”

Çavuş’un konuşmasının ardından, AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın takibi neticesi merkezi hükümetin Akçaabat ilçesine aktardığı kaynaklar ve yapılan yatırımların fotoğrafları slayt gösterisi olarak sunuldu. 70 ayrı yatırım ve projeye ait fotoğrafın yer aldığı sunumda 2010 yılında yapılması planlanan şu yatırımlara da yer verildi: Merkez Kapalı Spor Salonu, Güney Çevre Yolu, Adliye Sarayı, Düzköy Yolu 1. Etap 5 km. Duble Yol, Organize Sanayi Bölgesi, Müftülük Kompleksi.

Yakın geçmişte kaybettiğimiz belediye başkanlarımız Mehmet Akkaya ve Ferit Öztürk’ün “Rahmetle yâd ediyoruz…” yazılı görüntüleri ise katılımcıları duygulandırdı.

 Teşkilat sosyal faaliyetleri ve seçimler sonrasında yayınlanan gazetelerin kupürleriyle tamamlanan sunumun hemen akabinde perdeye gelen kısa filmde ise AK Parti İktidarında Türkiye Yatırımları aktarıldı.

Sunumların tamamlanmasıyla birlikte konuşmalara geçildi. Sunuculuk görevini üstlenen Davut Gerigelmez, Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Cemil Kalkışım’ı kürsüye davet etti. Kalkışım, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’dan kulübe ve yönetime katkılarından dolayı helallik isteyen kısa bir konuşma yaptı.

 

 

Toplantıda Milletvekili Cumur’un konuşması ve Tekel işçilerinin gerçekleştirdiği protesto geceye damgasını vurmuştu. İşte ilgili haberimiz,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset