AK Parti, Dörtyol'da Toplandı

AK Parti, Dörtyol'da Toplandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aylık olağan Belde Danışma toplantısını bu ay Dörtyol Belde binasında gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraflar:

Ali Osman Çoban

 

 

AK Parti Dörtyol Belde Başkanı Servet Çoban tarafından, belde binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Birinci, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve Dörtyol Belde Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 

Gündemi Referandum olan toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belde Başkanı Servet Çoban; “Ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına çözüm getiren AK Parti iktidarı tarih yazmaya devam ediyor. Yapmakta olduğu Anayasa değişikliği ülkemizin önünü açacak, daha çok aş, daha çok sanayi, daha çok iş, daha çok zenginlik anlamında katkı sağlayacaktır.

 

Değerli dava arkadaşlarım, yapılan anayasa değişikliğinde vesayetin kullanılmasından rahatsız olanlar elbette yapılan değişikliklere karşı çıkacaktır. Ama milletten yana olanlar destek verecektir. Milletten korkmaya, milletten kaçmaya gerek yok. Meclisin sağlayamadığı uzlaşmayı inşallah milletimiz sağlayacaktır.

 

akparti_dortyol_danisma.jpg

 

Değerli arkadaşlar, yapılan düzenleme ile temel hak ve hürriyetleri güçlenmiş, hak arama yolları genişletilmiştir. Yapılan düzenleme ile birlikte Cumhuriyetimizin niteliklerin tanzim eden 2.maddedeki hem demokratik niteliğinin hem de hukuk devleti niteliğini güçlendiren düzenlemeler yapılmıştır.

 

AK Parti’nin Ak kadroları daha da güçlenerek, hizmet yarışında bayrağı yere düşürmeyecek, daha da yükseklere taşıyacaktır. Sevdamız Millet, Kararımız Evet” dedi.

 

Toplantıda konuşma yapan İlçe Başkanı Osman Çavuş; “Bizim için referandum 100 yılın en önemli olaylarından bir tanesidir. Düne kadar bu ülkede siyaset yapmayan, halk iradesini yansıtmayan kurum ve kuruluşların siyasetçilere ne denli hakaret ettiklerini, yargıyı hiçe saydıkları, ifade vermek için davet edildikleri zaman ifade vermediklerini hep beraber gördük. Ama bu memlekette köklü değişiklikler oluyor. Bugün bakıyorsunuz ki muvazzaf ve emekli generaller hesap verme durumundadır. Kanun karşısında ben ne isem General de o olmalıdır. İşte anayasa da bunu getiriyor.

 

Bir taraftan demokratikleşmeyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü getiriyor. Bir taraftan da demokratikleşme olan yerde yatırım olur, güven olur. Özetle Ortadoğu ülkeleri yatırım yapacaklar ama gidip de Avrupa’da, Amerika’da yatırım yapmak istemiyorlar. Türkiye’de yatırım yapmak istiyorlar. Ama Türkiye’deki yasalardan korkuyorlar. Anti Demokratik ihtilâldir, muhtıraydı bunlardan korkuyor, bunlardan çekiniyorlar. Bunların yapılmasıyla birlikte de Türkiye’nin önü açılacaktır.

 

akparti_dortyol_danisma4.jpg

 

1982’de bu memlekette ihtilal oldu, partiler kapatıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaktan çıktı. Egemenlik kayıtsız şartsız başkalarının eline geçti. Cunta başladı. Burada günahı olanları, günahı olmayanları, denge kurulsun diye bir solcu, bir sağcı içeri attılar. Geçen gün, Başbakanımızın bunu konuşmasında gözleri yaşardı, ağladı. Bazıları bunu yadırgadı. Bunu yadırgayanlar mutlaka bir çocuğun başını okşamamıştır. Yadırgayanların merhameti zayıf. Ağlamak merhamettendir, empati kurmaktır. Böyle bir Başbakanımız olmasından dolayı ve böyle bir camianın içinde olmaktan da son derece mutluyum. Allaha şükür Türkiye’nin bütün sıkıntılarıyla sıkıntılanan, Gecesini gündüzüne katan bir liderimiz, bir genel başkanımız var. Ne için uğraşıyoruz? Bu ülkede insan hakları, eşitlik, özgürlük, hukukun özgürlüğü, adalet yerini bulsun diye uğraşıyoruz” dedi.

 

akparti_dortyol_danisma2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset