AK Parti Akçaabat İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi

AK Parti Akçaabat İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi

AK Parti Akçaabat İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın Ocak Ayı Danışma Meclisi Toplantısı parti binasındaki Mustafa Cumur Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon milletvekili Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp, ilçe eski başkanı Osman Çavuş, meclis üyeleri, mahalle başkanları, partinin kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıyı yönetmek üzere oluşturulan divana; Kadın Kolları başkanı Melike Turhan, İlçe Gençlik Kolları başkanı Sultan varlık Çelik,  Hüseyin Altıntepe ve Selahattin Saralı getirildi.

 

 

emre.jpg Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Emre  Akgün’ün yaptığı toplantıda Akgün, teşkilat  olarak 1 Kasım’da verdikleri sözleri hatırlatarak,  “Teşkilat olarak 1 Kasımda Akçaabat’ımıza  vermiş olduğumuz sözlerimiz var. Güney çevre  yolu, 2. Üniversite, spor alanlarıyla ilgili  çalışmalar olacaktır. Bizde teşkilat olarak  öncelikle üniversitenin yeri hakkında bazı  çalışmalar yaptık. Defterdarlıktan hazineye ait olan arazilerimizin uygun olacak şekilde nereler olabileceği konusunda fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bunları belediyemizle de değerlendireceğiz. Uygun yerde devleti de fazla masrafa sokmayacak şekilde ilk olarak hazine arazilerini değerlendirmeyi uygun gördük . Gerektiği durumda kamulaştırmaya da gidilebilir.  Biz sadece devletimize alternatif yerler sunmak, maliyeti ucuz, gerekirse devlet hazinesi yerlerini bu konuda değerlendirerek üniversitenin yapımı aşamasında önümüze çıkaracakları arazinin kamulaştırılması binanın değerinden fazla biz bu yatırıma izin veremeyiz gibi bir özü ortadan kaldırmaktır. Çünkü bunlara çeşitli vesilelerle şahit olduk. Üniversite için bakmış olduğumuz, kamulaştırması uygun olan yerlerde teşkilat olarak çalışmamızı yapıyoruz” dedi.

 

 

sefik.jpg

 Son yıllarda dünya da yaşanan olayları ‘örtülü  dünya harbi’ olarak nitelendirerek  akademisyenleri eleştiren Akçaabat Belediye  başkanı Şefik Türkmen, “Bizim Güney  doğumuzda da bir mücadele devam ediyor  anacak birileri yetmiyormuş gibi çıkıyor  üniversitede ki hocalar ‘ya dururken mi Türkiye  orada bu harekatı yürütüyor, dururken mi güvenlik güçlerimiz bu harekatı yapıyor, dururken mi oldu bunlar’ yani başka taraflarda bir şeyler olmuyor da Diyarbakır’ın Sur da , Cizre de, Nusaybin de oralarda oluyor. Niye oluyor orada? Dururken mi gitti polis, jandarma? Dünyanın neresinde görülmüş şehirlerin sokaklarında silahını omzuna takmış gezen insanlar ve biz özerklik ilan ettik. Türkiye katliam yapıyor diyorlar. Bu devletten maaş alan ve devletin belirli yerinde olan insanlar bunu nasıl söylüyorlar.  Hakikaten Türkiye tarihini en zor dönemlerinden geçiyor ve en sıkıntılı zamanlarından birini yaşıyor “ dedi.

 

 

arzu.jpg

 Bayır bucak Türkmenleri için yardım  başlattıklarını söyleyen AK Parti İl Başkan  Yardımcısı Arzu Yalçınalp,” Bayır bucak  Türkmenleri için bir çalışma başlattık. 10 günlük  bir çalışma. Ayın 21’inde sonlandıracağız. Tüm  ilçelerimizde bununla ilgili yardımları topluyoruz.  Bugünlerde sözde aydınlar dediğimiz bir grup  bildiğiniz gibi bir yazı yazmış ve altına imza  atmış sonrasında da kim kardeş, kim kalleş ?..  Bizler bunun tartışmasını yapmak yerine bu tip faaliyetlerle bunu bu süreçte çok iyi görüyoruz. Bir tarafta PKK çocuk vuruyor,  diğer tarafta Mehmetçik sırtında yaşlı taşıyor. Basında ve televizyonda biz bu manzaralara şahit oluyoruz. Terör vahşeti bir tarafta Mehmetçik’in şefkati diğer tarafta yine zor bir süreçten geçiyor ve bunlara tanık oluyoruz. Güvenlik güçlerimizden birinin burnu kanadımı içimiz acıyor. İnşallah bunlar son bulsun ve terör sona ersin, geleceğe güzel bakabileceğimiz yarınları hep birlikte yaşayalım.” Dedi.

 

 

ayse.jpg

 Milletvekili olarak hiçbir zaman Trabzon’dan  kopmadıklarını kopamadıklarını ifade eden  millet vekili Ayşe Sula Köseoğlu ise  konuşmasında, “Biz hiçbir zaman Trabzondan  kopmadık. Biz ayağı yere basan tabandan hiç  kopmayan, tabanla birlikteliğini bozmayan bir  siyaset anlayışı için yola çıktık. Bu anlayışı  devam ettirmek için buradayız. Biz milletvekili  arkadaşlarımızla bir oldukça, diri oldukça   Trabzon güçlü olur, ilçelerimzi güçlü olur Türkiye güçlü olur. Trabzon için tek yürek olmaya karar verdik.  5 kişiyiz ama tek yüreğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

adnan-001.jpg

 Son olarak konuşan MV.Adnan Günnar ise,  “Partimize hizmet yolunda en büyük desteği  halkımız verirken, halkımızın emanetçileri  olarak teşkilat mensubu kardeşlerimizle gece  gündüz demeden çalışmaya devam ettik, hiç  durmadık. Partimizin kuruluşunda emeği geçen  çok kıymetli kardeşlerimize şükranlarımı  sunuyorum. Allah her emeği geçenden razı  olsun.  Çünkü bu teşkilat oldukça büyük ve  dünya çapında olmuş pozisyondadır. Sanki  yarın seçim varmış gibi yine aynı heyecanla hiç durmaksızın toplantılarımızla organizasyonlarımızla güzümüze güç katmaktayız.. Yukarıdan aşağıya gelen o silsile ile birlikte teşkilatımız göz doldurmaktadır. Neticede milletin emanetçileri olarak sizlerde bizleri desteklediniz bizim için partimiz için, dinimiz için, memleketimiz için, bayrağımız için bizleri meclise gönderdiniz.İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de milletimize layık bir şekilde sizleri temsil ederiz. “ dedi.

ak-parti-002.jpg

Konuşmalar sonrasında toplantı, basına kapalı bir şekilde devam etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler