AK PARTİ

Yaklaşan yerel seçimler önce partilerde artık kapılar ardına kadar açık tutuluyor. Kimi partilerde henüz böyle bir talaş yaşanmazken özellikle Adalet ve kalkınma Partisi’nde bu hareketlilik gözlerden kaçmıyor. Üç dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Şefik Türkmen’in ismi nedense bu aralar transfer listesinin ilk sırasında yer alıyor.

Ak Parti için geçen dönem de adı sarf edilen Şefik Türkmen’in Milletvekili Mustafa Cumhur ile yaptığı görüşmede Şefik Türkmen’in ortaya koyduğu şartlardan sonra adaylığına sıcak bakılmadığı ortaya çıktı.

Türkmen Milletvekili Cumur’a “sizin adayınız olursam Anavatan Partisi ilçe yönetimiyle Belediye başkanlığına aday olurum” dediği söyleniyor. Bu olaydan sonra iplerin koptuğu ortayla çıktı. Aradan dört yıl geçmesine rağmen Türkmen sevdası Ak parti içinde bitmemiş olsa gerek.

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe kongresinde çizilen isimlerin Tümken ile dirsek temasında oldukları dile getiriliyor. Bu arada istifa eden meclis üyelerinin ikisi haricindeki isimlerin parti tabanından destek görmedikleri belirtiliyor. Şimdi gözler başkanlık için aday belirlemeye çevrildi.

Trabzon belediyesi için adı son gönlerde kulislerde sıkça konuşulan Şadan Eren’e Faruk Özak dışında parti içersinde karşı çıkılmasına rağmen bütünlüğün bozulmaması için şimdilik sesiz kalınacağı dile getiriliyor. Aynı senaryonun Akçaabat belediye Başkanlığı için Milletvekili Mustafa Cumur’un belirleyici olacağı dile getiriliyor. Son gelişmelerden sonra Şefik Tümken ismin sıkça telaffuz edildiğini Ak partinin yaptığı anketinde gördük. İlçe yönetiminin isim belirleme konusundaki çalışmasında teşkilat içersinde çatlak seslerin yükselmeye başladığı dile getiriliyor.

Teşkilat içersinde Şefik Türkmen ‘in adaylığına sıcak bakılmıyor. Öte yandan aynı ankette hem belediye meclis üyeleri hem il genel meclis üyelerinin isimlerin değişmesinden yana olan teşkilatların mevcut il genel meclis üyelerinin dört yıllık süre içersinde Akçaabat için önemli projelere imza atmadıklarının altını çizen partililer yeni dönemde yeni yüzler görmek istediklerini dile getirdiler.

Ak Parti için aday belirlemede daha öncede söylediğimiz gibi Milletvekili Mustafa Cumur ile ilçe başkanı Osman Çavuşun belirleyici olacağı söylemekte fayda var. Öte yandan bir önceki dönemde yer alan bazı isimlerinde il genel meclis için nabız yokladıkları gözlemledik.

Evet,  Ak parti için Trabzon Belediyesi kadar Akçaabat belediyesinin önemli olduğunu söylemek yanlış olmasa gerek. Akçaabat Belediyesi için Ak parti ile Şefik Türkmen arasında yarışın olacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Bekleyip göreceğiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum