AK Gençlik 2. Oldu

AK Gençlik 2. Oldu

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından icra edilen ‘AK İcraatlar Yarışıyor’ isimli bilgi yarışmasında Akçaabat Gençlik Kolları 2. Oldu.

 

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından icra edilen ‘AK İcraatlar Yarışıyor’ isimli bilgi yarışması Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın katılımı ile yoğun bir katılımla yapıldı. 

ak-parti-akcaabat-genclik-kollari.jpg
Yarışmaya Akçaabat AK Parti adına; Erdem Birinci, Muazzez Pehlivan ve Recep Şen, katıldı.

 

Pelitli’de ki bir otelde düzenlenen yarışmaya Muhammet Balta’nın  yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, İl Başkan Vekili Köksal Boz, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, il yöneticileri, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı. 

AK Parti Gençlik Kolları’nın yoğun ilgi gösterdiği ve Karadeniz Bölgesi’nde ikincisi düzenlenen yarışmada birinciliği Of ilçesi kazandı. 

Yedek kulübesinde değil ilk 11’deyiz

Programın açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı olarak gençlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik programlar düzenlediklerini belirterek, AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne kadar hükümetin icraatlarını sorgulayacaklarını söyledi.

 

AK Parti iktidarının son 10 yılda bir çok alanda büyük başarılara imza attığını vurgulayan Karaoğlu, “Genç kardeşlerimizi bu çalışmalar hakkında imtihan edeceğiz. Bu vesileyle de daha donanımlı hale geleceğiz.

 

Sayın Başbakanımız gençliğe çok önem veriyor. Önümüzdeki seçimlerde kaifiye ve donanımlı arkadaşlarımızla yerlerimizi alacağız ve meclislerde yerlerimizi alacağız.

 

Gençlik kolları siyasetin okuludur. Biz yedek kulübesinde değil ilk 11’deyiz. Seçimin dinamosu görevini görecek olan gençlik kolları olarak seçime hazırız ve üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

 

Bu atmosfer 2071’in göstergesidir

 

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Köksal Boz’da yaptığı konuşmasında, Gençlik Kolları’nın güzel organizasyonlar yaptığını belirterek, “Güzel organizasyonlarına bir yenisini daha eklediler.

 

Sayın Başbakanımızın, sayın il başkanımızın ve biz abilerinin onlara olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadılar. Bu kadar güzel kalabalığı ve gençliği buraya topladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel seçimler var.

 

Bu seçimlerde her zaman olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkta çalışmaya devam edeceğiz. Bu atmosfer 2023 ve 2071 hedeflerinin bir göstergesidir” diye konuştu.

 

Ekonomide istikrar yoktu

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, gençlerin 2002’den önceki dönemi pek iyi hatırlayamayacaklarını ifade ederek, “Bizler çok sıkıntı yaşadık. Döviz bürolarından korkarak geçerdik. Ekonomide istikrar yoktu. Ekonomi diye bir şeyin ismi bile yoktu. Bakanlar kurulu doğru dürüst toplanamazdı. Hırsızlık yolsuzluk başını alıp gitmişti.

 

Temel atma törenleri yapılırdı ama inşaatlar tamamlanamazdı. 3 Kasım 2002’den sonra her şey çok hızlı değişti. Türkiye’nin çehresi değişti. Türkiye artık çok farklı bir ülke. Bu yapılanları ilerilere taşımak sizlerin görevi olacak. Bugün burada bir bilgi yarışması yapıldı. İlki Samsun’da gerçekleşti. Genel Merkez’de bu projenin devamını getirecek.

 

Bu proje çok önemli proje. AK Parti o kadar çok icraat yaptı ki artık yarışma konusu oldu. Geçmiş dönemlerde hiçbir zaman zamanında seçim yapılamıyordu. Hep erken seçim yapılıyordu” ifadelerine yer verdi.

 

İstiklal savaşı kazanıldı sıra istikbal savaşında

 

Seymenoğlu’nun ardından söz alan Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Çanakkale şehitleriyle söze başlayarak, şu ifadelere yer verdi: “Onlar bizim yaşamamız için öldüler. Çok genç yaşta öldüler.

 

Türkiye’nin gerçeği orada. Orada dedelerimiz gittiler ve geri dönmediler bu vatanı bize bıraktılar.

 

Bugün bu bayrak dalgalanıyorsa, özgür bir şekilde gezebiliyorsan bunları o şehitlere borçluyuz. Onlar istiklal savaşımızı kazanırken, o azim, o kararlılık, o ruhu sizler istikbal savaşını kazanmak için yaşarsanız, dünyanın 10. Büyük ekonomisi, Avrupa’nın en büyük 3. Ekonomisi olmayı başarabiliriz.

 

Bu ülkede yüzde 100’lük enflasyonlar vardı. 6 sıfırlı paralar tarih oldu. 6 sıfırlı parada Atatürk’ün üzüntüsü var. Şimdi 3 sıfırlı parayı çıkarın Atatürk’ün yüzü gülüyor. Atatürkçülük budur.”

 

Gençlere büyük sorumluluk düşüyor

 

Son olarak söz alan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gençlik Kollarını böyle bir organizasyon düzenledikleri için kutlayarak, “10 yıllık hizmetler ortada. Pazar gün genç arkadaşlarımızın bu salonda bulunup yapılan hizmetlerle kafalarını yormaları, burada bir sınavla birlikte hizmette ve birlikte yarışmaları çok önemli.

 

Sayın başbakanımızın bize gösterdiği yolda emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir. Gençlerin gelecek nesillere çok daha iyi Türkiye bırakmak için büyük sorumluluk düşecek.

 

Gençlerin siyasete girmesi lazım. Siyaset demokrasinin gelişmesi için bizler için önemli. Siyasi partilerde yer alan insanlar ülkeyi yönetiyor. Bunun yanında çok çalışarak, kendimizi yetiştirmek lazım. Okumanın ve çalışmanın sınırı yok” dedi.

 

Trabzon Merkez İlçe hariç 17 ilçenin katıldığı ve jüride Fatih Göktaş, Sümeyra Bulut, Ömer Faruk Dağ, Muammer Kasap ve Meryem Çelenk’in bulunduğu yarışmayı Of İlçesi birinci tamamlarken, Akçaabat ve Arsin aynı puanla ikinciliği paylaşırken Sürmene ise üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset