"Aileler 3 çocuk yapmalı"

"Aileler 3 çocuk yapmalı"

Doğum kontrol hapını geliştiren bilimadamının büyük pişmanlığı!

Doğum kontrol hapını geliştiren bilimadamı Carl Djerassi'nin geçtiğimiz hafta yazdığı makale büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Ünlü Avusturyalı kimyager'in Der Standart Gazetesi'nde yazdığı makalede Hristiyan Katolikler’in hâlâ “şeytani ilaç” olarak gördüğü hapın, bir nüfus felaketi yarattığını söyledi. Doğum kontrol hapının, nüfus dengesizliğinde payı olduğunu, Batı dünyasında cinsellik ve doğum arasındaki bağı yok ettiğini yazdı. Batılı ülkelerde nüfus azalmasından kendisini sorumlu tuttuğunu söyleyen Carl Djerassi ailelerin üç çocuk yapması gerektiğini ifade etti.

Bilimadamı Batı ülkelerindeki nüfus oranlarının düşüşünü obeziteden bile daha tehlikeli olduğunu savunurken çocuk yapmayanların ulusal intihara sebep olduğunu belirtti.

Bilimadamının açıklamalarını fırsat bilen Vatikan ise doğum kontrol haplarının çevreyi kirlettiğini ve erkeklerde kısırlığa sebep olduğu açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA SÖYLEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen panele katılmak için halka seslenişinde "Sizinle bir Başbakan olarak değil, dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bir ekonomide aslolan insandır. Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyor. Yaptıkları aynen budur. Genç nüfusumuzun azalmaması için en az üç çocuk yapın." demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler