Aile ve Gençlik Eğitimi

Aile ve Gençlik Eğitimi

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü'nün düzenlediği “Aile ve Gençlik Eğitimi” adlı konferans büyük ilgi gördü.

 Türkiye'de kitapları en çok satan yazarlar arasında yer alan eğitimci Dr. Halit Ertuğrul Kültür Park Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde sevenleri ve okuyucuları ile buluştu.

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi davetlisi olarak Akçaabat'a gelen Halit Ertuğrul gündüz saatlerinde öğrencilere, akşam saat 18.30'da ise velilere birer konferans verdi.

Katılımın yoğun olduğu ve salona girişte izdihamların yaşandığı konferansın açılış konuşmasını Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alaattin Durna yaptı. Durna, davetlerini kırmayarak Akçaabat’a gelen Ertuğrul’a teşekkür etti.

Yaklaşık iki saat süren konferansa Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Akçaabat Müftüsü Yakup Baki, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Tosun, Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Sekreteri Cevat Şal,  çok sayıda okul müdürü ve öğretmen iştirak etti.

halit-ertugrul-konferans4.jpg

Kendini bilen bir gençlik yetiştirme düşüncesini bütün çalışmalarının asıl gayesi yapan, yazdığı onca eserleriyle gençliği uçurumdan döndürüp onları kendini arayan adam durumundan kendini bulan adam konumuna getirerek onlara “Yeni Bir Hayat”ın ipuçlarını sunan, kararan dünyalara baharı göstererek “Ateşte Açan Çiçekleri” gönül dünyalarına kazandıran, “ateşte yeşeren adam” olarak nitelenen, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci Yazar Doç. Dr Halit Ertuğrul konferansta, velilere çocuk yetiştirmenin öneminden bahsederek, çocuk yetiştirmede yapılan hataları gözler önüne serdi.

Konferansta etkili bir dil kullanan Halit Ertuğrul kendi yaşamından verdiği örneklerle de izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Doç. Dr. Halit Ertuğrul konuşmasında, dünyadaki en büyük mutluluğun ailedeki huzur olduğunun altını çizerek, “Bilim adamları elli yıldır, mutluluk ve huzur nasıl elde edilebilir sorusuna cevap aramışlardır. Mutluluk ve huzur para ve kariyer ile değil sahip olunan değerlerin farkına varılarak sağlanabilir.” dedi.

Ertuğrul, aile ortamının ger-çek bir okul olduğuna vurgu yaparak, “Nasıl bir anne baba olursanız öyle çocuklara sahip olursunuz. Çocuklar duyduklarını değil yaptıklarınızı uygular.” çıkarsamasında bulundu.

Çocukların yüzde 70'inin babayı, yüzde 30'unun anneyi örnek aldığını belirten yazar, aile ortamında babanın rolünün daha etkili olduğunu belirtti.

Ailede çocukların anne ve babalarıyla, anne ve babaların da çocuklarıyla yaşadığı problemleri günlük hayattan kesitlerle dinleyicilere aktaran Ertuğrul, “En büyük mutluluk sevgi ve huzuru yakalamış aile ortamında yaşanan hayattır.” dedi.

Konferansının ardından Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı hediyeleri ve plaketi Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav’ın elinden alan Doç. Dr. Halit Ertuğrul, salonun fuayesinde hazırlanan stantta satışı yapılan ve büyük rağbet gören kitaplarını okurları için imzaladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler