Aile Hekimliği Geliyor

Aile Hekimliği Geliyor

Trabzon’da, ‘Aile Hekimliği’ uygulaması için geri sayım başladı. 14 Aralık’ta geçilecek olan yeni sistem için tüm hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.

Trabzon’da, ‘Aile Hekimliği’ uygulaması için geri sayım başladı. 14 Aralık’ta geçilecek olan yeni sistem için tüm hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.

 

Akçaabat Sağlık Grup Başkanı Dr. İrfan Kara, ‘Aile Hekimliği’ uygulamasının 15 Aralık Pazartesi gününden itibaren başlayacağını bildirdi. Sisteme geçiş öncesinde tüm hazırlıkların sona erdiğini kaydeden kara, “Trabzon’da olduğu gibi aile hekimliği için Akçaabat’ta da artık geri sayım başladı” dedi.

 

30 AİLE HEKİMİ GÖREV YAPACAK

 

Uygulama kapsamında 8’i merkez, 22’si da belde ve köylerde olmak üzere toplam 30 ‘Aile Hekimi’nin Akçaabat genelinde görev alacağını anlatan Kara, bunun yanında çok sayıda sağlık personeli de hekimlerle görev yapacağını belirtti.

Aile Hekimliği hizmetlerinin, toplum sağlığı merkezlerinde verileceğini ve bu binalarda son hazırlıkların yapıldığını belirten Dr. İrfan Kara, Aile hekimi olarak görev yapacak hekimlerin 22 Kasım’da puan sıralamasına göre yapılacağını ve hekimlerin görev yerlerin belirleneceğini söyledi.

 

         KAYDINIZI KONTROL EDİN.

 

Dr. İrfan Kara, tüm mahalle, köy, belde ve sokakların tek tek tespit edildiğini ve her aile hekiminin ortalama 3200 vatandaştan sorumlu olacağını belirterek “uzun süreden beri ilçemiz genelinde yaşayanları kayıt almak için çaba harcadık. Şimdi herkesin bağlı olduğu bir aile hekimliği bölgesi var. Vatandaşlar kendilerine yakın olan sağlık ocağına giderek kayıtlarını kontrol ettirmeleri vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracaktır” dedi.

 

Derviş ALTUNTAŞ AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum