Ağzımın içine bakıyorlar

Ağzımın içine bakıyorlar

Demeli, “İlçe başkanları istifa için ağzımın içine bakıyor” dedi.

MHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan istifa eden Muammer Demeli, ilçelerin istifaya direndiği biçimindeki algının yanlış olduğunu ileri sürdü. Demeli, “İlçe başkanları istifa için ağzımın içine bakıyor” dedi.  

GEÇTİĞİMİZ günlerde MHP Trabzon il başkanlığından istifa eden Muammer Demeli istifa etmelerini istediği ilçe başkanlarının ağzının içine baktığını belirterek, ilçe başkanlarının istifa etmeye sıcak bakmadıkları yönünde kamuoyunda yer alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Demeli, “Bu yanlış anlaşılmanın sebebi ilçe başkanları adına beyanat veren bazı arkadaşlarımızdır. Yoksa ilçe başkanlarıyla görüştüm. Hepsi benim ağzımın içine bakıyor. Çoğu benim vereceğim karara göre hareket edeceğini ifade etmişti. Ama yine de onları kararlarında özgür bıraktık. Şunu da ifade etmeliyim ki biz il teşkilatı olarak hızlı hareket edip ilçe başkanlarını görevden alabilirdik. ‘Sizi görevden aldık’ derdik genel merkeze bildirirdik. Ama görevden alsaydık teşkilatlarda ciddi sorunlar oluşurdu. Bu yüzden bu yola başvurmadık” dedi.

TEŞKİLATIMIZ ZAYIFLAMIŞTI, İSTİFA KAÇINILMAZDI

İstifa kararını alırken tek başlarına hareket etmediklerini ifade eden Demeli, “Görüşülmesi gereken bütün arkadaşlarla görüştük. İlçe başkanlarından özgür iradeleriyle karar vermelerini istedik. Biz istifa açıklamasını il teşkilatı olarak teşkilatımızdaki zaafiyeti görerek yaptık. Bu zafiyet belediye meclis üyelikleri için arkadaşlarımızdan 11 tanesinin istifa etmesinden kaynaklandı. Bu nedenle yönetim zaafiyeti ortaya çıktı. İl yönetimi olarak bizim bu şekilde 2015 seçimlerine girmemiz mümkün değildi. Başarılı olamazdık. Teşkilat yapısının güçlendirilmesi, daha aktif olması lazımdı. Bu düşünce nedeniyle istifa ettik. Ben bazı ilçe başkanlarına da sordum. ‘Sen başarılı mısın?’ diyorum. ‘Hayır’ diyor. Biz başarılı olmamıza rağmen istifa ettik. Bu durumda başarısız olduğunu beyan ederken istifa etmen gerekmiyor mu? Sen de zaafiyete uğramışsın. ‘İstifa etmenizi biz size tavsiye ediyoruz’ dedik. Üç tane ilçede değişikliğe gittik. Bu ilçeler Şalpazarı, Beşikdüzü, Araklı’ydı. O arkadaşlarımızın hepsi istifa etti. Genel merkezden bu ilçeler için atama istedik. Bu arkadaşlarımız da görevlerine başladı. Bu değişikliği 4 ayda yaptık. Bu şekilde zaafiyete uğramış geride çok sayıda ilçe var. İlçelerin güçlenmesi için zaman yok. Zamanımızı, enerjimizi harcarsak başka çalışma yapamayız. Bu yüzden istifa talebimiz oldu. Bizim istifa kararımızda ise sadece benim il yönetiminin değil, görüşülmesi gereken herkesle görüşüldü. Ortak paydada buluşuldu istifa mekanizması öyle çalıştırıldı. Bir günlük karar değildir bu karar. Partimizin bu kararla önünü açtık. İdealist insanların da bu şekilde davranması gerekir. Bunu da açıkça ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset