Ağrı'da İlginç Horon Gösterisi

Ağrı'da İlginç Horon Gösterisi

Oyun ekiplerinin sergiledikleri birbirinden ilginç horon gösterileri büyük beğeni topladı.

Ağrı Valiliği ve Hamur Kaymakamlığı'nın daveti üzerine Ağrı'ya gelen Rize Belediyesi Halk Oyunları ve Trabzon Akçaabat Taka Müzik ile Halk Oyunları Ekibi, Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde sergiledikleri birbirinden ilginç horon gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibinin dans gösterisinin ardından ekibin solistinin söylediği türküleri dinleyen davetliler, ardından Trabzon Akçaabat Taka Müzik ile Halk Oyunları Ekibi'nin oyunları ile doyasıya eğlendiler. Trabzon dans ekibinin üyelerinin yoğun ısrarlarına dayanamayan Ağrı Valisi Mehmet Çetin sahneye çıkarak horon tepti.

Dans ekibinin arasına girerek horon tepen Vali Çetin tenisten sonra horonda da iddialı olduğunu gösterdi. Programın sonlarına doğru kemençe sesine ve dans ekibinin ısrarlarına dayanamayan protokol üyeleri ve vatandaşlar sahneye çıkarak hünerlerini sergilediler. Protokol üyelerinden bazılarının ekibe tam anlamıyla uyum sağlaması büyük dikkat çekti. Dans ekibiyle beraber uzun süre sahnede horon tepen protokol üyelerinin aralarında Vali Çetin, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz yer aldı.

Programın sonunda bir teşekkür konuşması yapan Vali Çetin, "Dışarıda bulunan eksi 20 derece havaya rağmen Karadeniz ateşiyle bizleri ısıtan tüm dans ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının ardından Vali Çetin Rize Belediyesi Halk Oyunları ve Trabzon Akçaabat Taka Müzik ile Halk Oyunları Ekibi temsilcilerine Ağrı Valiliği'ne ait plaket ve İshak Paşa tabloları hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat