Ağaçlı'da veli dayanışması

Ağaçlı'da veli dayanışması

Ağaçlı İlköğretim Okulu, okul ve veli işbirliğinin en belirgin şekilde yaşandığı eğitim kurumlarımızdan biri olarak ön plana çıkıyor.


Akçaabat ilçe merkezine en uzak eğitim kurumlarımızdan biri olan Ağaçlı İlköğretim Okulu, okul ve veli işbirliğinin en belirgin şekilde yaşandığı eğitim kurumlarımızdan biri olarak ön plana çıkıyor.
İlçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Ağaçlı Köyü’nün tek eğitim kurumu olan Ağaçlı İlköğretim Okulu, 1’er sınıftan oluşan 8 şubesi ve 1 anasınıfında öğrenim gören 127 öğrencisine en kaliteli eğitimi sunmak için adeta seferberlik ilan etti.
1’i okul müdürü olmak üzere 13 eğitimcinin özverili çalışma temposuna ayak uyduran öğrenci velilerinin destekleri ile geçen yıl bir teknoloji sınıfı tesis edilen, bu yıl da bir ana sınıfı açılan okulda bir ay önce de bir bilgisayar sınıfı öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Bu yıl ilk kez açılan ve tüm eksiklikleri öğrenci velileri tarafından giderilen Nihal Komar’ın öğretmenlik yaptığı anasınıfında 21 minik çocuğa okul öncesi eğitim tüm gerekleri yerine getirilerek eğitim verilirken; geçen yıl açılan ve öğretmenliğini Bülent Mumcu’nun yaptığı Teknoloji Tasarım Sınıfı’nda da ilköğretim öğrencileri yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı buluyorlar.
Okul Müdürü Ahmet Kasap, iyi bir ekip ve örnek bir veli topluluğu ile Ağaçlı Köyü’nün çocuklarına en iyi hizmeti sunma çabası içerisinde olduklarını belirterek, bu çabalarına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Okul misyonunu “İlköğretim çağındaki her çocuğu milletin kültürel, manevi ve demokratik değerlerini benimsemiş, Atatürkçü bilimsel düşünmeyi rehber edinmiş, ruh, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş, doğayı ve çevreyi koruyup geliştiren, dünyanın her yerinde başarılı olacağına inanmış, kendine güveni tam bireyler olarak yetiştirmek”, okul vizyonunu da “İlköğretim çağındaki her çocuğu dünü tanıyan, bugünü öğrenen, yarını planlayarak hareket eden nitelikli insanlar olarak yetişmelerini sağlamak ve her yıl mezun olan öğrencilerinin en az %70’ini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleştirmek” belirleyen Ağaçlı İlköğretim Okulu’na belirlediği hedeflere ulaşabileceği başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Eğitim