Afrika'ya Yardım Kermesi

Afrika'ya Yardım Kermesi

Trabzon İHH Y.K. Başkanı Dr. Murat Kadir Topçu Akçaabat'ta Afrika'ya yardım bir kermes organizasyonu düzenlediklerini duyurdu.


İşte Trabzon İHH Y.K. Başkanı Dr. Murat Kadir Topçu açıklaması:

Bilindiği üzere İHH  "İhtiyaç sahiplerine her türlü insani yardım ulaştırma, Milli ve Manevi değerlere bağlı bir toplum oluşması için her türlü eğitim öğretim çalışması yapma, doğal hayatın ve doğal dengenin korunması amaçlarına yönelik çalışmalar yapma vb. amaçlarla" kuruldu.

Kuruluşundan sonra gerek ülkemizde gerekse dünyanın değişik yerlerinde dini, dili, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun yardıma muhtaç kişilere hiçbir ayrım yapmaksızın yaptığı çalışmalarla tüm dünyada ilgi odağı olmuştur. Haiti depreminde, Pakistan’daki sel felaketinde, Japonya depreminde, Afrika’da yüzyılın felaketi olarak değerlendirilen açlıkta…. Mekan farkı olmadan ciddi çalışmalar yapıldı ve yapılıyor.

2.500 ‘ü ülkemizde olmak üzere 20 bin yetim çocuğun bakımı İHH tarafından yapılmakta. 51 binden fazla Katarakt ameliyatı yapılarak insanların görmesi sağlandı. Bugüne kadar çoğu Afrikada olmak üzere 1.604 su kuyusu açıldı. 130 ülkede kurban organizasyonu yapıldı. 120 ülkede Ramazan yardımları ve yetim giydirme çalışması yapıldı. Bu yıl Türkiye’de 20 bin aileye Ramazanda kumanya dağıtıldı, 7 bin yetim çocuk giydirildi….

Bu vb. çalışmalara katkı sağlamak, Trabzon’da da benzer çalışmalar yapmak amacıyla 27 Haziran 2011 tarihinde Trabzon İHH’yı kurduk. Bizde Ramazan’da ilimizde 200 aileye gıda yardımı yaptık. Bu ay sonu itibariyle 18 yetim çocuğumuza her ay aylık 70 TL ödeme yapılmaya başlanacak. Somali’de yaşanan İnsanlık dramına bir nebze olsun çözüm bulma amacıyla ikisi de Rahmetli olan Adnan Demirtürk ve Muammer Topçu adına 2 adet su kuyusu açılması için gerekli parayı gönderdik. Somali’de sağlık kuruluşlarında kullanılmak üzere 16 koli ilaç yolladık. Ramazanda Trabzon Meydan Parkında Afrika’ya dikkat çekmek için SU, SİMİT ve HURMA’dan oluşan bir iftar yemeği düzenledik.

Gelinen noktada hem halkımıza daha fazla ulaşmak, hem de Somali özelinde Afrika’da ve dünyada yapılan çalışmaları anlatabilmek amacıyla 27-30 Eylül 20011 tarihleri arasında Akçaabat Belediyesi Emin Serdar Sergi Salonunda bir Kermes organizasyonu düzenliyoruz. Kermes içeriğinde İHH tanıtım kitapları, dergiler, hediyelik eşyalar, çeyiz malzemesi, dini eserler, yiyecek standı, mini resim sergisi gibi bölümler bulunacaktır. Dünya halklarının ve Müslümanlarının yaşadığı sıkıntılarda desteğini esirmeyen halkımızı kermesimize davet ediyoruz.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler