Afrikadan yola çıkan Turistler ilçemize hayran kaldı.

Afrikadan yola çıkan Turistler ilçemize hayran kaldı.

Afrika'dan yola çıkan Turistler ilçemize hayran kaldı.sahil Parkında 3 gün boyunca konaklayan çifti, akçaabatlıların yoğun ilgisi bir hayli memnum etti.

Afrika’nın Güney Kutbu’na en yakın bölgesindeki ülkelerden Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yaşayan yaşlı bir çift, özel araçlarıyla çıktıkları dünya turunun bir molasını da ilçemizde verdi. İki yıl önce ülkelerinden yola çıkan ve Afrika kıtasını boydan boya kat eden ve Ortadoğu üzerinden ülkemize giriş yapan Pieter ve Ann Vrolijk çifti, Türkiye’ye çok sevince ülkemizdeki güzergâhlarını biraz daha uzatarak Akçaabat’a kadar geldi.


71 yaşındaki Pieter Vrolijk küçük bir evi andıran karavanları ile geldikleri ilçemizde 60 yaşındaki eşiyle kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve bu nedenle molalarını biraz daha uzattıklarını belirterek, “Buraya gelene kadar birçok ülkeden ve birçok yerleşim biriminden geçtik. Türk insanının sıcakkanlılığını hiçbir ülkede bulamadık. Akçaabat’ta da başta Emniyet müdürlüğü personeli olmak üzere herkesten büyük ilgi ve yardım gördük.” dedi.
Yaşlı çift, üç gün kaldıkları ilçemizden hafta sonunda ayrıldılar. Çiftin bundan sonraki durakları ise İran olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler