Adliyemiz Kapanabilir

Adliyemiz Kapanabilir

Akçaabat Adliyesini Bekleyen Tehlike

 

 

Akçaabat'ın son iki yıldır gündeminde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Adliye'ye yeni yer bulma işinin daha da gecikmesi halinde Akçaabat Adliyesi'nin Trabzon'a taşınacağı öğrenildi.

dosya-adliye.jpg

Merkezi yönetimin yeni Adliye binasının yapımı için ayırdığı paranın, daha önce Söğütlü Belediyesi tarafından önerilen 2 yerin beğenilmemesi, Kireçhane Mevkii'nde bulunan arazinin ise pahalı gelmesi nedeniyle geri dönmesiyle yaşanan sürecin yeniden aynı sonla noktalanması halinde Adliye'nin kapatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm odaları tıklım tıklım dolu olan, tavan arası gibi bölmelerde binbir güçlükle hizmet verilen Adliye'nin mevcut binasının daha fazla bu yükü kaldıramayacağını belirten ilgililer, yer bulma konusunda siyasi parti temsilcilerinin, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin aktif olarak çalışmasının, istenmeyen sonun engellenmesi için şart olduğunu söylediler. Aynı kişiler, herhangi bir yerin bulunamaması halinde Akçaabat Devlet Hastanesi'nin boşalttığı binanın Adliye olarak tahsis edilmesini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler