ADD Başkanı İstifa Etti

ADD Başkanı İstifa Etti

ADD Başkanı Cengiz Bölükbaşı İstifa Etti

Atatürkçü Düşünce Derneği Akçaabat İlçe Başkanı Cengiz Bölükbaşı, Başörtülü genç kızı üyeliğe kabul etmesinin ardından genel merkezin üyelik kartını göndermemekte ısrar etmesi üzerine hem ilçe başkanlığı görevinden hem de üyelikten istifa etti.

İstifasını kendisine ait sosyal medya hesabında duyuran ADD İlçe Başkanı ve gazeteci Cengiz Bölükbaşı, “başı açık bir yurttaşımıza görülmesi imkânsız olan bir durumu,  sadece inançları gereği başını kapattı diye bir başörtülü arkadaşımıza reva göremem” dedi.

Konuyla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabından “İstifa ilanımdır” başlığı ile açıklama yayınlayan Bölükbaşı, ADD Genel Merkezi tarafından üye yaptığı bir genç kıza üyelik kartının ısrarla verilmemesinden dolayı hem görevlerinden hem de dernek üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Bölükbaşı yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 İSTİFA İLANIMDIR...

Yıllardan beri verdiğim demokrasi ve özgürlük mücadelesi adına birçok badireler atlatmış bazen işsiz kalmış ama özgürlüğümden ve benimle hareket eden dava arkadaşlarımdan bir tekini dahi asla yarı yolda bırakmamış bırakmamaya yemin etmiş bir kardeşinizim. Bu bağlamda bir yıl önce ADD Akçaabat ilçe başkanlığına üye olmak isteyen başörtülü bir hanımefendinin üyeliğinin tarafımca onaylanması genel merkez tarafından ret edilmiş akabinde gündeme getirdiğim istifa etme eylemini Genel Merkez geçtiğimiz kongrede bunların her biri temizlenecek sözüyle istifa ettirilmeden görevime devam etmem sağlanmıştır. 2015 yılının başlarında genel merkezde genel başkan ve genel sekreterle yaptığım görüşmeler neticesinde bu utanç tablosunun ortadan kalktığı ve artık başörtülü üyelerin derneğimizde yer bulacağı müjdesiyle Akçaabat’a döndüm. Akabinde 4 ay sonra başörtülü bir arkadaşım derneğimize üye olmaya karar verdi. Üyelik işlemi yapıldı Akçaabat şube başkanlığındaki toplantıda görüşüp üye olmasında bir beis görülmedi onaylanarak genel merkezin onayına sunuldu. İşte iş tamda burada koptu ipler. Genel merkez başörtülü üyenin üyeliğini kabul ederek üye numarası vermiş fakat üye kimlik kartı göndermemekte ısrar etmiştir. Bu onur kırıcı ötekileştirci durumu da üyeme izah etmem konusunda arsızca şahsıma telkinde bulunulmuştur. Buradan tüm Akçaabat özelinde Trabzon’a Türkiye’ye sesleniyorum başı açık bir yurttaşımıza görülmesi imkânsız olana bir durumu sadece inançları gereği başını kapattı diye bir başörtülü arkadaşımıza reva göremem. Genel merkezden kararın düzeltilmesi için haber beklerken genel sekreter bu konuda istediğinizi yapabilirsiniz diyerek konudan sıyrılmaya çalışmıştır. Özgürlük için yola çıktık diyeceksiniz ama özgürlüğü kendinize göre şekillendireceksin. Bu kabul edilir bir şey değildir. Özgürlük ya vardır ya yoktur ortaya karışık Sezar salata değildir özgürlük. Hele inanç açısından… 15 yıldan fazla emek verdiğim gençliğimde kazanımlarımın tümünü harcadığım Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığından ve Üyeliğinden istifa ediyorum. Bu kararı alırken bir gün bu adapsız kararın mutlaka bu toplumla uyuşmadığı gerçeğini orada beyaz eldivenli garsonların servisiyle yemeğe başlayanlara anlayacağını umuyorum. Yaşasın Laiklik Yaşasın özgürlük kahrolsun sağ sol yobazlar.

Ötekileştirilmiş Sosyal Demokrat Cengiz BÖLÜKBAŞI

bolukbaqsi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler