Adaylar Para Dağıtacak

Adaylar Para Dağıtacak

29 Mart yerel seçimlerinde yaklaşık 3 milyon vatandaş, seçilebilmek için yarışacak. 500 bin vatandaş halkın oyuyla seçilerek göreve gelecek. Aday sayısının fazlalığı Türkiye’de seçim sektörünü de canlandıracak.

 

 

Seçimlerde 16 büyükşehir, 65 il, 792 ilçe ve bin 350 beldeden oluşan toplam 2 bin 300 civarında birimde adaylar seçilmek için yarışacak. 29 Mart 2009 günü mahalle ve köy muhtar azalığı ve yedek üyelikten, ilçe belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için yaklaşık 500 bin kişinin seçimi yapılacak. 20 siyasi partinin, belde, ilçe ve il genel meclisi için ortalama 25’er aday gösterdiği hesap edilirse, yaklaşık 3 milyon vatandaş birbiriyle yarışacak.

ADAYLAR KESİNİN AĞZINI AÇACAK

ADAYLAR kesenin ağzını da açacak. Belediye seçimlerinde tam anlamıyla bir tanıtım isteyen adayın, masraf listesi 25-50 bin YTL arasında değişiyor.

‘Bu seçimde ben de varım’ diyebilmek için her adayın yapması gereken masraflardan bazıları şöyle:

Adaya özel seçim şarkısı 3-6 bin YTL

Seçim afişleri ve propaganda için tanıtım filmi hazırlayarak,rakiplerinin bir adım önüne geçmek isteyen adayların 10-20 bin YTL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

Ses donanımlı otobüslerin 2 aylık kirası 10-20 bin YTL.

Yerel kanallarda konuşması 2-4 bin YTL .

Seçim irtibat bürosu açma, el ilanları, afişler, bayrak, kalem ve diğer baskılı tanıtım malzemeleri için en az 10 bin YTL.

Kampanyada görev yapacak araçların akaryakıt alım giderleri için 3-5 bin YTL.

Kampanyada çalışacak elemanların maaşları, cep harçlıkları ve yemek masraflarıyla birlikte bir adayın cebinden toplam asgari 50 bin YTL harcaması gerekiyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler