Adayını Seçimle Belirliyorlar

Adayını Seçimle Belirliyorlar

CHP Akçaabat teşkilatı , Belediye Başkan Adayını Belirlemek için Oy Kullanmaya Devem Ediyor.

CHP Trabzon İl Teşkilatı’nda yerel seçim takvimi işlerken, 18 Temmuz 2013 tarihine sayılı günler kala 3 ilçe başkanı istifasını sundu. Düzköy, Tonya ve Sürmene İlçe Başkanları aday olmak için görevlerini bıraktı. İl Başkanı Yavuz Karan ise Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Teşkilatı’nda yerel seçimler için takvim çalışırken, aday olacak parti yöneticileri için belirlenen 18 Temmuz 2013 tarihine sayılı günler kala 3 ilçe başkanı istifasını sundu. Düzköy, Tonya ve Sürmene ilçe başkanları ilçelerinde belediye başkan adayı olmak için görevlerini bıraktı.

Dün Ankara’ya giden ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşme fırsatı bulan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, “Yerel seçim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Akçaabat’ta kurduğumuz sandığa üyelerimizde büyük ilgi var. Şu ana kadar üyelerimizin yüzde 75’i oyunu kullandı. Hedefimiz en az yüzde 90’a ulaşmaktır. Belki 18 Temmuz’da belki 31 Temmuz’da sandığı açarız” dedi. Başkan Karan, Akçaabat’ın bu çalışmada bir anlamda pilot ilçe olduğunu ifade ederek, “Bütün ilçelerde aynı uygulamayı yapmayacağız. Zira 8-9 ilçemizde aday adaylarımız hemen hemen belli gibi. Bu sebeple de orada aynı çalışmayı yapmaya gerek yok. Yarışın olacağı 2-3 ilçede bunu yapmayı düşünüyoruz” dedi. Karan, aday adayı olmayı düşünen ilçe başkanı ve teşkilat görevlilerinin 18 Temmuz’a kadar istifa etmeleri gerektiğinin altını da çizerek, “Şu ana kadar Tonya İlçe Başkanımız Hasan Kalyoncu, Düzköy İlçe Başkanımız Abidin Çelik, Sürmene İlçe Başkanımız Gültekin Hakkı Çehreli ve İl yönetim Kurulu Üyemiz Nurcan Aksu Göç istifasını sundu. Ben şu anda Ankara’dayım. Başka istifa dilekçeleri de gelmiş. Onları da dönüşte değerlendireceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset