Acısu’ya kadın eli değdi

Acısu’ya kadın eli değdi

Akçaabat’ın Acısu Köyü’nde ikamet eden emekli resim öğretmeni, emeklilik günlerini köyünün ortak mekânlarını süsleyerek değerlendiriyor.

Akçaabat’ın Acısu Köyü’nde ikamet eden emekli resim öğretmeni, emeklilik günlerini köyünün ortak mekânlarını süsleyerek değerlendiriyor. Daha önce evinin çevresinde mozaiklerle süsleme yapan emekli resim öğretmeni Piriman Şahinkaya, köyün kıraathanesinin duvarının ardından köy çeşmesini de sıvayarak mozaiklerle yaptığı desenlerle süsledi.

Emekliye ayrıldıktan sonra sosyal yaşamında boşluk olmasına izin vermeyen ve ilk etapta çevresini güzelleştirecek çalışmalarla boş vakitlerini değerlendirmeye çalışan Şahinkaya, bu amaçla bahçesinde çiçek tarhları oluşturduğunu ve zeminlerde mozaik süslemeler yaptığını söyledi. Köyün kıraathanesinin bir duvarını da istek üzerine mozaikle kaplayan Şahinkaya, eşinin isteği üzerine de köyün çeşmesini sıvayıp üzerini mozaiklerle bezedi.

Köyün yaşlılarının sıva yapmasıyla, köyün gençlerinin de mozaiklerle yaptığı desenlerle gerçekleştirdiği işe ilgiyle yaklaştıklarını belirten Şahinkaya, köyünde bir farkındalık yaşanmasına aracılık ettiğinden ötürü mutlu olduğunu söyledi.

acisuya-kadin-eli-degdi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler