ACI VERİYOR

Bir zamanlar Türkiye şampiyonluğu yaşan Trabzon’un en seçkin kulüpleri arasında yer alan Tütünspor mazisini mumla arar oldu. Akçaabat denince her zaman akla Akçaabat Sebatspor ile Tütünspor gelirdi, ne yazık ki her iki kulübümüzde artık her gecen gün geriliyor.

İzlenen yanlış politikalar yapılan haksız eleştiriler her iki kulübümüzün bu noktaya gelmesinde en büyük etken olmuştur. Hiç unutmuyorum yıllar önce bu güzide kulüpler arasında rekabetin olduğu günlerde hepsi birbirine dargın ve küskündü

Tütünspor’un Sebatspor’dan daha fazla taraftarı vardı ne yazık ki. Evet, ne yazık ki bu günleri de yaşadık. Yıllar su gibi akıp geçti. Gelinen noktada herkes üzerine düşen payı almıştır. O dönemler Karadeniz Gazetesinde Akçaabat Sebatspor’u takip ediyordum, lig sona ermiş Kazım Kolat artık yokum dediği zamanlar herkes köşe bucak kaçıyordu.

O dönemin divan başkanı Adil Küleyin’e kalan kulüp kayyuma kalmak ile karşı karşıyaydı. Küleyin’i görevimiz gereği her gün aramak zorunda kalıyorduk en son bana bu çınar devrilmeyecek dediğimde yüreğime su serpmişti. Ha bu arada kulüp belediye kalsın önerimiz o zamanlar rağbet görmedi. Yaşanan kısa süreli krizin ardından Selami Yardım başkanlığında bir oluşum ortaya çıktı. Akçaabat Sebatspor için yükselme devri başlamıştı. Basamakları bir bir çıkan Sebat gençlik ekip çalışmasıyla tarihinin en büyük başarısını elde etmişti.

O yıllar bu haberleri yurt dışında olduğumuzda ancak telefondan öğrenebiliyorduk. Kim ne derse desin Kazım Kolat’ın lige çıkmak önemli değil ligde kalmak önemlidir demişti. Evet, Sebatspor zoru başarır ve ligde kalarak bu zoru da başarmıştır. Ama ne yazık ki o dönemde başkan olan Selamı Yardım için Sebatspor defteri kapanmıştır. 420 bin dolarınıda almıştır bunuda söylemekte fayda vardır.

 

İkinci yılında Sebatspor için çöküş başladı. Şunu şuradan söylemen edemeyeceğim. Ankara deplasmanından takımı satarak kampı terk eden Sebatsporun küme düşmesine vesile olan futbolcuların hiçbir zaman unutmadım unutmayacağım. Ama kimse bu konuda dersini almamış. Hiç bir sporcunun ve teknik heyetin Sebatspor’dan alacağının olmadığını temliklerden aldıklarını çok iyi biliyoruz. Sebatspor’u mahkemeye vererek parasını alanlar şimdi takımda top koşturuyorlar. Gazete başlıklarında bizim Sebatsporluğumuz tartışılamaz diyenlerde alacaklarını aldılar. Ama bu kulüp için evini iş yerini ve ailesinden kalan mal varlığını kulüp için verenler sahtekâr ilan edildi.

 

Çok yazık.

 

Ne yazık ki Trabzon sevdası Akçaabat halkını takıma düşman etti. Bir önceki yönetimin yaptığı tek seslilik bunun en büyük nedenidir bence. Evet, gelinen noktada borç temliklerle kulübü zora sokan Şenol Ayvaz’ın alacaklarını artık silmenin zamanının geldiğini söylemekte fayda olduğunu belirtmeliyim.

Bu arada Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Sebatspor arasında imzalanarak Sebatspor’a verilen sahildeki yerin neden Akçaabat Sebatspor’dan alındığını da merak ediyor tüm Sebatsporlular.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.