ABD ve İsrail'e Protesto

ABD ve İsrail'e Protesto

ABD ve İsrail'e Protesto

İsrail ve ABD Trabzon’da protesto edildi

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması Trabzon’da protesto edildi. Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu öncülüğünde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkındaki Atatürk anıtı önünde toplanan çok sayıda vatandaş ellerinde dövizler eşliğinde Amerika ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU HAZIR BULUNDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hazır bulunduğu protesto gösterisinde Trabzon Sivil İnisiyatif Platformunu oluşturan STK’lar adına basın açıklamasında bulunan Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara her koşulda özgür Filistin ve özgür Kudüs'ün yayında olacaklarını söyledi.

 

İnsanlık tarihinin en şiddetli dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarını kaydeden Kara, şunları söyledi: “İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, 'Özgürlük Kudüs'ün Hakkı' iradesini yansıtmak için buradayız. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmaya yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler