Abanoz Güven Tazeledi

Abanoz Güven Tazeledi

Akçaabat Din Görevlileri Dayanışma ve Kültür Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Akçaabat Din Görevlileri Dayanışma ve Kültür Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek merkezinde gerçekleştirilen ve kayıtlı 260 üyeden 237’sinin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yapılan seçimde iki liste yarıştı. Oy kullanan 237 üyenin 137’sini alan derneğin kurucu başkanı Aydın Abanoz bir dönem aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna otururken, Ali Haydar seyis’in başkanlığındaki listeye ise 94 oy çıktı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

Yapılan seçimde derneğin yetkili organlarına şu isimler seçildi:

Yönetim Kurulu: Aydın Abanoz, Murat Yılmaz, Adem Yılmaz, Ahmet Kanlı, Serdar Yazıcı (Asıl), Hasan Mısır, Osman Erdoğan, Cafer Aslan, Hüseyin Seyis, Mustafa Temel (Yedek)

Denetleme: Yakup Öztürk, Hasan Aktaş, Niyazi Şener (Asıl), Ali Yılmaz, Şenol Bulut, Neşat Çakır (Yedek).

Dernek başkanlığına yeniden seçilen Başkan Aydın Abanoz, gazetemize yaptığı açıklamada genel kurullarına yoğun bir ilgi gösteren üyelerine ve demokratik bir ortamın yaratılmasına katkı sağlayan diğer listedeki arkadaşlarına teşekkür etti. Abanoz, yeni dönemde dernek üyeleri için birçok yeniliği devreye sokacaklarını belirterek, yapacakları işleri şöyle sıraladı:

“Üyelerimizi dernek faaliyetleriyle ilgili olduğu gibi meslekî konuda da bilgilendirmek için bir internet sitesi oluşturacağız. Dernek lokaline üyelerin dilek ve temennilerini bizlere iletebilecekleri bir dilek ve temenni kutusu koyacağız. Dernek üyelerimizin yakınları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrenciler için eğitim bursu vereceğiz. Üyelerimize yönelik Arapça, tasih-i huruf ve diksiyon kursları gibi yeterliliği artırıcı kursların açılması için gayret sarf edeceğiz. İl içi ve il dışı geziler organize edeceğiz.”

Aydın Abanoz kimdir?

1971 yılında Akçaabat’ta doğdu. Akçaabat İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki eğitiminin ardından 1996 yılında imam-hatipliğe başladı. Araklı Kestanelik Köyü’ndeki 5 yıllık görevinin ardından 2001 yılında Darıca Özlüler Camii’ne imam-hatip olarak atandı. Halen bu görevini sürdürüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler