A.Bilbao: 0 - Trabzonspor:0

A.Bilbao: 0 - Trabzonspor:0

Trabzonspor, Athletic Bilbao karşısında avantaj yakaladı

Bilbao'da boğamız Burak kırmızıyı gördü atıldı, Şenol hoca tribüne yollandı, ama Trabzonspor "Bask" bölgesinden baskıyı aşarak çıktı.. Mutlak şansları da bulduğu ilk maç sonrası avantajlı skoru bulan Fırtına, turu Arena'ya bıraktı..

Teknik direktör Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica ile 3 Ağustos'ta yapılan rövanş maçında sakatlanan ve bir süre idmanlardan uzak kalan Henrique'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Benfica maçında gol attıktan sonra sakatlanan Brezilyalı oyuncu, bordo-mavili takımın gol umudu olarak forvette yer aldı.

HALİL İLK KEZ

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Halil Altıntop, ilk kez ilk 11'de görev yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Teknik direktör Güneş, Benfica ile yapılan iki maçta da yedek soyundurduğu gurbetçi oyuncuya bu kez 11'de görev verdi. Halil, forvette Henrique ile birlikte yer aldı.

EKSİKLER

Trabzonspor'da kart cezaları bulunan Adrian ve Zokora'nın yanı sıra sakatlıkları süren Onur, Piotr Brozek ve Tayfun görev almadı.

Güneş, savunmanın sağında Mustafa Yumlu'ya görev verirken bu oyuncunun mevkisinde oynayan Serkan Balcı'yı ise orta alanda görevlendirdi. Brezilyalı oyuncu Alanzinho da eksik oyuncuların bulunduğu orta sahada forma bulan diğer oyuncu oldu.

TARAFTAR İLGİSİ

Trabzonspor'da yaklaşık 500 taraftar takımlarını İspanya'da yalnız bırakmadı. Bordo-mavili kafile ile birlikte İspanya'ya gelen taraftarların yanı sıra çevre kentler ve ülkelerden gelen gurbetçiler takımlarına destek verdi.

Yaklaşık 20 bin civarında İspanyol taraftar da San Mames Stadı'nı doldurarak coşkulu bir biçimde takımlarına destek verdi.

Trabzonspor'da yurt dışına çıkış yasağı bulunan kulüp başkanı Sadri Şener, İspanya deplasmanında yer almazken, kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar, kulüp genel sekreteri Hasan Yener ve bazı yönetim kurulu üyeleri de maçı izleyenler arasında yer aldılar.

7 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

Trabzonspor ile Athletic Bilbao, 7 yıl sonra karşı karşıya geldi. 2004-2005 sezonunda bu statta Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden İspanyol ekibi, deplasmanda 3-2 mağlup olmasına karşın turu geçen taraf olmuştu. 

Statta bulunan televizyonlardan da iki takım arasında yapılan karşılaşmalar taraftarlara izlettirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor