99. Kurtuluş Coşkusu

99. Kurtuluş Coşkusu

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü törenlerle kutlandı.

 

 

Akçaabat Atatürk Parkı'nda yapılan kutlama töreninde, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumundan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sona eren törenin ardından, Eol Günaydın Sanat Merkezi'nde kutlamalara devam edildi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ve Cevat Birinci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, Jandarma Yarbay Beşir Acar, Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Toplum Sağlığı Müdürü Alper Kalkışım, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Akçaabat Belediyesi Birim Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Şefik Türkmen,” Ağır bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Akçaabat’ın tarihsel güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanlarıyla, insana saygılı kent yönetimiyle, çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak, bu kurtuluş günlerimizin temel ilkesidir. Tarihe adını yazdıran Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü; Türkiye Cumhuriyetinin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akçaabat’ımızın düşmanın işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutlarken, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitleri anıyor, sizleri sevgi ve şükranla selamlıyorum” dedi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen “Mazideki Akçaabat” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere Akçaabat Kaymakamı, Akçaabat belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve Jandarma Yarbay tarafından ödülleri verildi.

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlama töreni, Akçaabat folklor ekibinin horon gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler