89.Yıldönümü Kutlandı

89.Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşımızın kabulünün 89. yıldönümü ve millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “İstiklal Marşımızı Yürekten Okuyalım” yarışması düzenlendi.

Akçaabat Kültürpark Erol Günaydın Sanat Sanata Merkezi’ndeki yarışmayı İMKB Lisesi ve 100.Yıl İlköğretim Okulu tarafından organize edilen yarışmanın açılış konuşmasını saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İMKB Lisesi Müdürü Kemal Sivrikaya yaptı.

Öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun  ardından okulöncesi ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen “İstiklal Marşımızı Yürekten Okuyalım” yarışmasına geçildi. Yarışmaya katılan ve kendilerine duygu dolu anlar yaşatan öğrencilerin istiklal marşını içtenlikle okumaları salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 Yarışmada, Salacık İÖO öğrencisi Hamiyet Şen birinci, Söğütlü Anaokulu öğrencisi Buket Meydan ikinci ve Alaittin Akçay İÖO öğrencisi Eren Şentürk ise üçüncü oldu.İlköğretimde ise Cumhuriyet İÖO öğrencisi Hümeyra Altun birinci, M. Selami Yardım İÖO öğrencisi Oğuzhan Akbulut, ikinci ve Akçaköy İÖO öğrencisi Büşra Erdoğan ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren,  birincilere 100.00 TL, ikincilere 75.00 TL ve üçüncülere 50.00TL para ödülü, katılımcıların tamamına ise çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler