81 İl Başkanı Trabzon'da Buluştu

81 İl Başkanı Trabzon'da Buluştu

81 İl Başkanı Trabzon'da Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da il başkanları ve STK’larla toplantı düzenledi. Sabah il başkanları ve STK’larıyla kahvaltıda bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yapacağı toplantının ilk bölümünü basına açık ikinci bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

KENDİ HATALARIMIZI BİLE ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

 

Kılıçdaroğlu sözlerine Siirt Sirvan’da ki maden kazasına dikkat çekerek başladı. Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu “Şu konuyu sormamız lazım Türkiye neden iş kazalarında Avrupa’nın birincisidir. Avrupa’da bir dünyada üçüncü sıradayız. Bu farklılığı bu güne kadar emin olun bu hükümete anlatamadık. Japonya nasıl alıyorsa önlemini sizde önlem alın. Avrupalı nasıl alıyorsa sizde öyle alın. Kaza oluyor işçi hayatını kaybediyor biz sonra önlemi alıyor. Biz şimdi her şeyi Allah’a havale ediyoruz kendi hatalarımızı bile.” dedi.

 

ÇAY STRATEJİK BİR ÜRÜNDÜR

 

Kılıçdaroğlu fındık ve çayın öneminden bahsedip “Bugün Trabzon’dayız Doğu Karadeniz’in kilit yerlerinden birindeyiz. Trabzonlular sadece tarihiyle değil kültürleriyle de gurur duysalar yeridir. Çayı Rize’yle fındığı bütün Karadeniz’le paylaşır. Çünkü iki ürün bu bölgenin geçim kaynağıdır yani devleti yöneten bir iktidar bu iki ürünü strateji olarak kabul etmezse bu iki ürünü bölge halkı almaz.”

 

Kılıçtaroğlu “Trabzonlu kardeşlerim şunu unutmasınlar eskiden burası 8 milletvekili çıkarırken şimdi 6 tane çıkarıyor.  Trabzon kaybediyor. Hep kaybeden Trabzon oluyor. Şimdi şikayet ediyoruz şikayet edeceğimize kendimizi sorgulamamız lazım. Çay ürü stratejik bir üründür. Başka bir bölgeye gidin bakın herkes kaçak çay tüketiyor. Sonra geliyorlar bu bölgede sizlere nutuklar atıyorlar. CHP iktidarında nerede kaçak çay görsek toplatacağız ya kendi çayımızı üreteceğiz.” diye ifade etti.

 

 

 

FINDIK FİYATINI TÜRKİYE BELİRLEMESİ LAZIM

 

“Fındık üretimi var beklediğimiz geliri elde edemiyoruz. Dünya da bir numarayız Fındık fiyatını Türkiye belirlemesi lazım. Niye fındık piyasası Türkiye’de olmasın. Karadeniz’de neden bir fındık borsası olmasın. Ben anlamıyorum anlamakta da zorlanıyorum. Fındığımız var deniliyor güzel. Bir sene durum iyiyken bir sene durum kötü. Devleti üretenler hükümet olanlar bu soruna neden sonuç üretemiyorlar. Ben düşünüyorum ama kusura bakmayın fındık üreticisinin de bunu sorgulaması lazım.  Allah’ta kitabında söylüyor aklınızı kullanın diye. Benim hakkımı satana bana peşkeş çekene oy vermemiz lazım.”.

 

EFSANE TAKIM TRABZONSPOR

 

“Trabzon’un başka özelliği daha var. Trabzon’un efsane bir takımı var Trabzonspor. Trabzonspor Türkiye ligi kupasını Anadolu’ya taşıyan ilk takımdır. Bu başarının tesadüf olmadığını Trabzon kanıtlamıştır bu kupayı bir kereden fazla getirmiş. Bu durumdan sadece Trabzonlu değil bütün Anadolu gurur duymalıdır.”

 

KARADENİZ’İ AKDENİZ’LE BULUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

 

Biz Karadeniz’i Akdeniz’le buluşturmak zorundayız. Hep doğudan batıya batıdan doğuya demir yolları gider. Güneyle kuzey bizim ülkemiz değil mi? Trabzon ve Samsun limanlarını Mersin ve İskenderun limanlarıyla buluşturmamız lazım. Merkez Türkiye projesi dünyada uygulanan 3 büyük projenin dördüncüsüdür. Siz Trabzon’u Mersin’le Samsun’la buluşturduğunuz zaman düşünebiliyormusunuz Türki Cumhuriyetleri, Rusya’yı Akdeniz’le buluşturacaksınız kısa sürede.Kim kazanacak başta Türkiye sonra bütün Dünya kazanacak. Bu proje dünyanın barış anahtarıdır. Türk cumhuriyetleride kazanacak Avrupa da kazanacak ama merkez Türkiye olacak. Şuan da düşünün bütün Anadolu boşalıyor, Trabzon ve Karadeniz göç veriyor. Herkes bulunduğu ili terk ediyor neden işsizlik var. Yatırımların tamamı İstanbul da. Anadolu’ya ne olacak  Anadolu’ya kim yardım yapacak? Biz ne diyoruz Türkiye’nin her tarafına yatırım götürmeliyiz. Türkiye’nin her tarafına istihdam getiren projeler götürmeliyiz. Trabzon’a neden demir yolu gelmiyor neden Erzincan’a gidiyor.

 

 

 

İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR

 

Bütün Türkiye’nin ortak sorunları olduğunu söyleyen Kılıçtaroğlu “Türkiye geri kalmış bir ülke değil geri bıraktırılmış bir ülke.” dedi. Devam eden Kılıçtaroğlu “Türkiye’nin her yerinde işsizlik var. %20 işsizlik oranı az değil. 15-24 yaş aralığın da 5 milyon 500 bin çocuğumuz var çalışmıyorlar hiç birisi okula da gitmiyor. Beşeri kaynağımızı, insanımızı kullanamıyoruz. Elin oğlu bizden eğitimli iş gücü istiyor biz eğitimli iş gücünü yalnız bırakıyoruz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Üniversiteyi bitiren bir çocuk babasından medet umuyorsa bu suç siyasal iktidarın suçudur.” dedi.

 

İŞKUR KURAYLA SEÇİM YAPSIN!

 

Binalı Yıldırıma çağrıda bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu  “İŞKUR’un seçtiği elemanları kurayla alın. 3 kişi çalışılacak yere 7000 kişi başvuruyor. Bu insanlar sadece 7 ay çalışacak. Kura çekilsin adalet böyle gerçekleştirilsin. Bizim partiden iş verelim bizim partiden değil iş vermeyelim derseniz ayrımcılık yapmış olursunuz.”

 

Doların piyasalarda artmasını eleştiren Ana Muhalefet Partisi Başkanı “Dolar aldı başını gidiyor. Önce dediler ki dolardan bize ne kardeşim dediler ki kardeşim siz işinize bakın. Bir ülkede dolar aldı başını gidiyorsa cebinde doları olmayan sevinebilir ama dolar üstünden borcu olan ithalat ihracat yapan ne olacak. Ekonomi iyi değil iyi yönetilmiyor. Türkiye iyi yönetilmiyor. Önemli olan doların dünya piyasalarından yavaşça çekildiği dönemde ülkeyi sağlıklı yönetmektir.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA ANLATIYORMUYUZ?

“Kendi tarihimizi bile yeteri kadar bilmiyoruz. Atatürkçülük nedir? Atatürkçülük iki temel üzerindedir. Bağımsızlık-özgürlük. Atatürk ve arkadaşları ne yapıyorlar hemen İzmir’de iktisat kongresini topladı. FSKO birliğe bakın bakalım ne zaman kurulmuş. Bütün bu birlikler ne zaman oluşturulmuş. Üretime değer verilmiştir Kayseri’de uçak fabrikasının temeli atıldığını, Türkiye’nin uçak ihraç ettiğini çocuklarımıza anlattık mı? Kendi deniz altımızı yaptığımızı çocuklarımıza öğrettik mi?”

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YENİGLİSİNİ YAŞIYORUZ

“Osmanlının parasını basacak bankası yoktu. Devasa Osmanlı İmparatorluğu tüfek üretmemiştir. Kendi tarihimizi kendi çocuklarımıza anlatamıyoruz. Dış politikaya bir bakalım bütün Trabzonlu kardeşlerime şunu söylüyorum. Türkiye Cumhuriyet’i tarihinin en büyük dış politika yenilgisini bu dönemde yaşamıştır. Herkesle kavga ediyoruz hangi sebeple ediyoruz? Kavganın faturası onlara değil sizlere çıkıyor. Onca şey oluyorken yabancı neden yatırım yapsın hangi gerekçeyle yatırım yapsın.”

Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanlığın makamının bir konumu vardır kahvede konuşur gibi konuşamazsın. O ağırlığı kaybolmaya götürüp zaafa uğratırsın.” Dedi. Ardından 15 Temmuz darbe girişiminin herkes tarafından demokrasiye sahip çıktığı bir olay olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu“15 Temmuz darbe girişimi çok önemli bir fırsatı ortaya çıkarmıştır. Bütün partiler, STK’lar v.s. darbeye karşı olduğunu göstermişlerdir. Herkes demokrasiye sahip çıkmıştır.”dedi.

Mecliste kurulan komisyonunun amacının saptırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu “Darbe girişiminde bulunanların alınıp yargıya teslim edilmesidir amaç. Asıl failler bir yana duruyor öğretmeni suçsuzu aldık. OHAL’in yasal sınırlar içerinde kullanılması gerekmektedir. Ben merak ediyorum mualif vakfının üyelerine verilecek olan aidat neden OHAL’le veriliyor ne ilgisi var darbeyle. Rektör seçiminin kaldırılmasının OHAL’le ne ilgili var. Biz bunları eleştiriyoruz biz bunları eleştirdiğimiz için hükümet tarafından suçlanıyoruz. Biz işverenlerin üstüne baskı kurulmasına öğretmenlerin açığa alınmasına karşıyız. Babayı atıyorsunuz hapise çocuğa da iş vermiyorsunuz bunlar aç diyoruz bunlar ağacın kökünü yesinler diyorlar.

DARBEDEN DOLAYI BU MİLLET ÇOK ÇEKTİ

 

“AKP’nin darbeden daha önceden haberi var mıydı? Bu soruyu sordum hükümetin daha önceden haberi var mıydı? Yok muydu? Hala cevap vermediler vardı yada yoktu diyemiyorlar. Ama bizde diyoruz ki önceden haberi vardı. Baskı dolayısıyla çoğu kişi kurum sesini çıkaramıyor. Darbeden bu millet çok çekti.”

 

Kahvaltı sırasından Trabzon Şehit Aileleri Derneği başkanının kendisine ‘devlet terörü bitirmek istiyor mu?’ sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu “Devlet ayrıdır hükümet ayrı. Devlet bakidir. Hükümet geçicidir. Hükümetler devleti yönetmek için gelirler. Hükümet olmak için tek şeye ihtiyacınız var ilkokul diploması, seçime girip yeterli oy almak sonra bakanda olursun milletvekili de. Devleti devlet yapan liyakattir yani işi ehle vermektir. İşi ehline veriniz. Bakın Kuran’da işi ehline vermezsen olmaz diyor. Bu liyakat işte. Bir hükümetin niyeti varsa terör önlenir” dedi.

 

TERÖRÜ BİTİREMEZSEM SİYASETİ BIRAKIRIM

 

Kılıçdaroğlu “Ben söz veriyorum 4 yıllık bu milletten yetki istiyorum 4 yıl dahil terörü bitirmezsem siyaseti bırakırım. Türkiye’yi tamamen marka yaparak biz bunları tamamen bitiririz.  PKK kandırdı, İŞİD kandırdı FETÖ kaldırdı ee siz bu devleti nasıl yönetiyorsunuz. Bunlar diyor ki biz bilmiyorduk Kılıçdaroğlu biliyordu ona soru. Ben öyle bir şey varsa yargılanmaya hazırım.Terör 35 yıldır bitmiyor. Şimdi kalktılar şehitler arası ayrım yapıyorlar şehitler arası ayrım yapılır mı? Dağda şehit düşenle demokrasi nöbetleri şehit düşen ayrım yapıyor. Bir de adaletten ahlaktan erdemden söz ediyorlar. Terör şehitlerine verilen tazminat 87 bin, 15 Temmuz şehitlerine verilen 101 bin. Bunu düzelteceğiz. Bütün şehitler başımızın üstünde.” dedi

 

 

 

EGE’DE YUNAN İŞGALİ

 

Ege Deniz’inde ki adalar da Yunan bayrağı dikildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu “Ege de egemenliği tanımlanmış ve Yunanistan’a bırakılmamış 16 ada var. O 16 ada Yunanistan’ın işgali altında. Binalı Yıldırım’a sesleniyorum siz milliyetçiyseniz ben düşmana bir çakıl vermem diyorsanız neden o adalarda Yunanistan’ın bayrağı dalgalanıyor. Dünyaya meydan okuyoruz diyorlar burnumuzun dibine bayrağı diktiler. Benim toprağım işgal edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti işgal edildiğinde Mustafa Kemal onlarla görüşmüyordu biz sizi denize dökeriz diyordu.” diye konuştu

 

BUNLAR KIBRIS’I DA TESLİM EDECEKLER…

 

Hükümetin Kıbrıs politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu “Kıbrıs’ı aldık CHP’nin milliyetçiliğini beş parmak dağlarına yazdık. Sen kalkacaksın Kıbrıs’ın büyük kısmını onlara vereceksin. Buna izin vermemeliyiz. Kıbrıs’a niye gittik. Orada soydaşlarımız katlediliyordu. İmha ediliyorlardı. Çoluk çocuk kadın erkek demeden. Kıbrıs’a gittik, barış geldi. Şimdi hangi tavizleri verebiliriz diye, Annan Planını geldiler Türk kesimi kabul ettiler mi etti. Rum kesimi reddetti. Bitti, şimdi neyin pazarlığını yapıyorsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

5 KİŞİ TECAVÜZ ETSE AFFEDİLECEK

 

Mecliste konuşulan tecavüz tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu “Sizde vicdan ahlak yok mu? 5-6-10 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilecek tecavüzcüsüyle evlenirse affedilecek. Ya 5 kişi tecavüz etse biri evleniyorum dese herkes affedilecek. Bunun neresi insanlık, insanlığa sığmaz bu. 84 kadın kuruluşu ortak bildiri yayınladılar. Gösterdikleri bu duyarlılık için onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

CHP OLARAK BİZİ TEMSİL ETMİYOR

 

Başkanlık ve anayasa değişiklerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu “Bütün bu dertler varken Türkiye’nin tek derdi bir kişiye nasıl koltuk bulabiliriz olmuş. Bir tek şey önemli bir kişiye nasıl başkanlık koltuğu verebiliriz.” Anayasanın 104. Maddesini okuyan Kılıçdaroğlu “Şuan partili cumhurbaşkanlığı yaşıyoruz o zaman devletin bütünlüğünü temsil eder mi? CHP olarak bizi temsil etmez. Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer bunlar bizi temsil ediyordu. Bir partiyi temsil ederseniz devletin uyumunu sağlıyamazsınız. Bununla siz rejimi değiştirmek istiyorsunuz.Üstelik gelecek olan başkan hakimleri büyükelçileri valilileri herkesi o atayacak bütün yetkiler bir kişiye verilecek bu güçler ayrılığı değil güçler birliği olur. Bir ülkenin rejimini o ülkede bir kişi belirleyemez. O ülkenin rejimini o ülkenin kültürü belirler. 140 yıllık bütün tecrübeyi atıp yeni bir model getiriyoruz. Bu ülke deneme tahtası değildir. Deneme tahtası haline getirirseniz bu ülkede kan akar. Bunu yapanlar bu ülkeye ağır ihanet içerisindedirler.” diye konuştu

 

 

 

BİRİ ERDOĞAN BİR ABDULLAH ÖCALAN

 

Başkanlık sistemi iki kişinin istediği birinin içeride birinin dışarıda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “ Dışarda olanı biliyorsunuz Sayın Erdoğan ısrarla başkanlık sistemi olsun istiyor. Bir tanesi de içerde oda Abdullah Öcalan. İlk başta Sayın Erdoğa’nın 1993’te yaptığı bir açıklamayı okumak isterim. ‘Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özerkliğin sonucudur ya da Amerikan emperyalizminin bir tavsiyesidir’ 1993’te Sayın Erdoğan’ın söyledikleri. Geliyorum içeride ki adam Öcalan ‘Herkes, hepimiz özgür olacak, başkanlık sistemi düşünülebilir, biz Tayyip beyin başkanlığını destekleriz AKP ile bu temelde başkanlık ittifakına girebiliriz.’ 23 Şubat 2013’te söylenmiş. Bunlar İmralı notları diye kitap haline getirildi devletinde arşivindedir. Cumhuriyetin kuruluşu demokrasiyle taçlandırıldığı zaman bir şey ifadde eder. Biz dikta yönetimlerine karşıyız.” diye sözlerini bitirdi.

kaynak:61medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset