8 Ayrı proje, % 70 tamam

8 Ayrı proje, % 70 tamam

TOKİ tarafından ilçemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen 8 uygulamada gerçekleşme oranı yüzde 70’lere ulaştı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ilçemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen 8 uygulamada gerçekleşme oranı yüzde 70’lere ulaştı. Kavaklı ve Yıldızlı beldeleri ile Sarıtaş Mahallesi’nde yürütülen idare konut uygulaması, afet konutu, konut, altyapı ve sosyal donatı projelerinde 7 ayrı firmanın elemanları çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Yıldızkent
TOKİ’nin Yıldızlı Beldesi’nde gerçekleştirdiği konut, altyapı ve sosyal donatı inşaatlarında gerçekleşme oranı ortalama yüzde 81’e yükseldi. 942 konutun yanı sıra ilköğretim okulu, ticaret merkezi, spor salonu, cami, bağlantı yolları ve istinat duvarlarının yapımı dâhil tüm çalışmaları bitme aşamasına gelen Yıldızkent’in bir bölümü de yerleşime açıldı.
Merve İnşaat tarafından yürütülen altyapı ve sosyal donatı ile cami inşaatları tamamlanırken; 288 konutun yer aldığı Kobalt İnşaat’ın yapımını üstlendiği 1. Etap ve 258 konutun yer aldığı Mustafa Ekşi İnşaat’ın yapımını üstlendiği 3. Etap’ta ise çalışmalar % 98 oranında tamamlandı. .Orma Uluslararası İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan 204 konutluk 2. Etap’ın gerçekleşme oranı ise yüzde 97 oldu.
Yapı Tek İnşaat tarafından yürütülen 192 konutun yanı sıra ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve spor salonunun da bulunduğu 4. Etap’ta ise yapım çalışmalarında yüzde 81’lik bir seviyeye ulaşıldı.
Dursun Ali Düzenli İnşaat ve Taahhüt İşleri firması tarafından yapım çalışmaları sürdürülen genel altyapı ve bağlantı yolu ile istinat duvarı yapımı ve Söğütlü-Yıldızlı bağlantı yolunun iyileştirme çalışmalarında ise çalışmalar yüzde 13’lükt seviyeye getirildi.
Afet konutları
Kavaklı Beldesi’nde yapımı sürdürülen afet konutları ise şekillenmeye başladı. Trabzon merkez Çömlekçi’deki 64 konutla birlikte ihale edilen Kavaklı’daki 120 afet konutunun yapım işini üstlenen Taş İnşaat, çalışmalarının yüzde 82’lik bölümünü tamamladı. Yeni afet konutları daha önce Afet Konutları Mevkii’nde yapılan konutların bulunduğu alana inşa ediliyor.
Sarıtaş
Sarıtaş Mahallesi’nde başlatılan 390 konutluk uygulama da tüm hızıyla sürüyor. Orma Uluslar arası İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapımı üstlenilen uygulamada çok kısa sürede yüzde 56’lık bir seviyeye çıkılırken,
Öte yandan daha önce alt gelir grubu için yaptırılan 50 konutu kurayla satan TOKİ, uygulama kapsamındaki 112 konutu kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağıyla açık satışa sundu.
13 Ağustos 2007’de başlatılan açık satışı 28 Aralık 2007’ye kadar sürdürecek olan TOKİ, en ucuzu 62.801 YTL, en pahalısı ise 97.367 YTL olan konutlar için ödenecek peşinatlara göre 4 ayrı taksitlendirme olanağı sunuyor. Seçeneklere göre konutların en az taksit ödemesi 353,26 YTL, en fazla taksit ödemesi ise 912,81 YTL olarak belirlendi.
Satışa açılmamış olan proje kapsamındaki diğer konutlarda da, bloklardaki doluluk oranları dikkate alınarak etaplar halendi satışa arz edilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler