60. Dakikada Sahadan çekildiler

60. Dakikada Sahadan çekildiler

Söğütlü Belediyespor Hakeme Tepki gösterdi ve oynadıkları Maçın 60.Dakikasında Sahadan Çekildi.

Trabzon Amatör Futbol Ligi U-16 Kategorisinde Türkiye Şampiyonası’na katılacak takımları belirleyecek Söğütlü Belediye Spor-İdmanocağıspor arasındaki maçı yöneten Oğuz Köse’nin taraflı yönetimine isyan eden Söğütlü Belediyesporlu futbolcular hakemi protesto etmek amacı ile müsabakanın 60. dakikasında takımı sahadan çekti.

              Konu ile ilgili Söğütlü Belediye Spor Kulübü Başkanı Yaşar İnan yaptığı açıklamada, “bu tür yönetim biçimlerinin emek ve alın teri hırsızlığı yapmaktan başka hiçbir sonuca varmayacağı herkes tarafından bilinmelidir” 

Yaşar İnan yaptığı açıklamada “Amacı gençlerimizin sporun içerisinde olmasını sağlamak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak, yarışmayı, sosyal iletişimi, sporun ve sportmenliğin ahlaki ilkeleri içerisinde yaşamak, yetenekli sporcuları bulup yetiştirip ülke sporuna kazandırmak olan amatör spor kulüpleri, bu amaca hizmet ederken ne yazık ki futbolu yöneten alt birliklere egolarını tatmin ettirmekten ve onlara keyif yaptırmaktan öteye gidememektedirler. Devletin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun sunduğu ekonomik, sosyal ve fiziki imkanları amacına uygun kullanmayan bu sözüm ona etkili ve yetkili kurumların yaptığı tek şey ahbap çavuş ilişkisi içerisinde oturdukları koltukları muhafaza etmektir. Bu yönetim biçimlerinin emek ve alınteri hırsızlığı yapmaktan başka hiçbir sonuca varmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Sporun dostluk, kardeşlik ve hoşgörü olduğu herkes tarafından her platformda dile getirilmektedir. Ancak; yapılan uygulamalar tam aksine kulüpler, sporcular ve spor camiası içerisinde fitneye, hoşgörüsüzlüğe ve çatışmaya yol açtığı bariz bir şekilde ortadadır. Trabzon’da futbolu yönetenlerin, yetkililerce denetlenmesi, kendilerine sunulan imkanları amacına uygun kullanıp kullanmadıklarına bakılması,futbolun her geçen gün geriye doğru gitmesinin müsebbi olup olmadıklarına bakılması gerekmektedir.Aksi halde kulüplerin ve devletin sunduğu imkanlar amaçsız ve anlamsız bir şekilde heba olup gitmeye devam edecektir.En son örneğini 15.05.2013 Çarşamba akşamı oynadığımız müsabakada yaşadığımız emek ve alın teri hırsızlığı, bu amaçsız ve anlamsız yönetim anlayışlarının en bariz tezahürüdür. Emeğimizi, alın terimizi, mesaimizi, özverimizi ve heyecanımızı çalan bu müsabakanın hakemi Oğuz Köse emek ve alın teri hırsızlarının ne ilki nede sonuncusudur” dedi.

4 yıldır spor kulübü yöneticiliği yaptığını ve her final maçında bu yöntemle harcandıklarını belirten İnan “4 yıldır kulüp başkanlığı yapmaktayım. Tespitlerim odur ki her final niteliğindeki müsabakamızda böyle bir emek ve alın teri hırsızının görev alması tesadüfî olmasa gerek. Biz hakemlerin adalet ve eşitlik ilkeleri içerisinde tarafsız bir şekilde müsabakaları yönetmelerini her fırsatta ifade etmemize rağmen, zihinleri ve vicdanları karışık duygular içerisinde olanlar tarafından dikkate alınmadık. Başkasının emeğine saygı duymayanlar kendi emeklerine saygı duyulmasını bekleyemez. İşini gerektiği gibi yapanların kendilerine ve emeklerine saygı duyuyorum ve duymaya da devam edeceğim. Ancak; benim emeğime saygı duymayanlara bende saygı duymayacağımı, yanlış içersinde olan emek ve alın teri hırsızlarını her fırsatta önce Allah’a sonra da spor kamuoyuna havale edeceğimin bilinmesini isterim. Bundan böyle herkesin; sorumluluklarını sporun kendi ahlaki kuralları içerisinde yerine getireceğine vesile olması amacı ile yayınladığım bu beyanatımdan görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak davrananların alınmamasını, hata içerisinde olanlarında kendilerine çeki düzen vermesini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

 

                   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler