6 Tır yardım Dualarla Uğurlandı

6 Tır yardım Dualarla Uğurlandı

6 Tır yardım Dualarla Uğurlandı

 

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Halep için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim, yakacak ihtiyaç ürünleri düzenlenen törenle yola çıkartıldı.

 

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakıf öncülüğünde, siyasi partiler sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katkılarıyla, Halep'te yardıma muhtaç kişiler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan 6 tır dolusu gıda, giyim ve temizlik ve mutfak gereçleri malzemeleri bugün yola çıktı.

 

Yardım tırlarının uğurlanma öncesinde Akçaabat'ta tören düzenlendi. Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün,  Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı ismail Bulut, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, sivil toplum örgütleri yöneticileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Trabzon valisi Yücel Yavuz, "Akçaabat her bir ferdiyle bu kampanyaya destek vermiş ve duyan herkes elinden gelen desteği esirgememiştir" dedi.

Vali Yavuz "Akçaabat bu kampanyaya sahip çıktı ve destek verdi. 6 Tır semboliktir. Akçaabat, Trabzon ve bütün ülke olarak, millet olarak gönlümüzü açmışız. İhtiyacı olan herkese biz elimizi de gönlümüzü de yüreğimizi de açarız. Bugün ülkemizde 3 milyona yakına yakın misafir ettiğimiz Suriye halkı var.  Biz bu insanlara yardım ediyoruz ve bundan sonra da yardımcı olacağız. Önemli olan bu tür durumların bir daha yaşanmamasıdır. Onun için her zaman diyoruz ki, bizler tarih boyunca olduğu gibi her zaman dik ve diri olmak durumundayız. Milli ve manevi değerlerimiz her zaman yaşatmak ve canlı tutmak zorundayız" dedi.

Vali Yücel Yavuz, kampanya destek veren tüm kurumlara ve vatandaşlara da teşekkür etti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, Akçaabat'ın güzel bir birliktelik sağladığını ve kısa süre içerisinde 6 tır dolusu malzeme topladığını belirtti.

Konuşmaların ardından yardımların yüklendiği tırlar, dualarla Halep'e uğurlandı.

Akçaabathaber.com haberidir.

akcaabat-halepe-yardim-tirlari-ugurlandi.jpg

halep-yardim-toreni-trabzon-valisi.jpg

sefik-turkmen-008.jpg

akcaabat-halepe-yardim-tirlari-ugurlandi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler