6 Milyon YTL'ye Onay

6 Milyon YTL'ye Onay

Akçaabat OSB için çıkartılan 6 Milyon YTL liradan sonra 2 Milyon YTL liralık ek bir kaynağın daha gönderileceğini belirten Milletvekili Mustafa Cumur, Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

80 HEKTARLIK alan üzerinde kurulacak olan Akçaabat OSB için çıkartılan 6 Milyon YTL liradan sonra 2 Milyon YTL liralık ek bir kaynağın daha gönderileceğini belirten Milletvekili Mustafa Cumur, Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.
Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırması için Devlet Planlama Teşkilatı’nın önerdiği 6 trilyon liralık kaynak dün Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile 8 bakanının imzası ile Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere serbest bırakıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Ek ödenek kapsamında çıkartılan 6 trilyondan sonra 2 Milyon YTL'lik bir kaynağın daha Akçaabat OSB’ye ayrılacağını kaydetti.
80 hektarlık alan üzerine kurulacak olan OSB için çıkartılan 6 trilyon liranın ilk ödenek olduğunu ifade eden Milletvekili Cumur, "Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın 1/08/2008 tarihli kararıyla kurula intikal ettirilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 16/07/2008 tarih sayısı dikkate alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 2008 yılı programında yer alan ‘OSB Kamulaştırmaları’ projesine, Maliye Bakanlığı bütçesinde yer alan Yedek Ödenekten karşılanmak üzere 6 trilyon liralık ödenek çıkartıldı. Yol sonuna kadar 2 Milyon YTL'lik bir ödenek daha çıkartılacak. Bu ödeneğin çıkmasındaki desteğinden ötürü Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a hem Trabzonlular hem de Akçaabatlılar adına teşekkür ediyorum" dedi.
Akçaabat OSB için bazı kesimlerin ısrarla karşı çıktığını ancak çıkartılan bu ödenekle birlikte OSB için çok önemli bir adımın atıldığını dile getiren Cumur, "Akçaabat OSB tüm Trabzon’a hayırlı olsun. Artık buradaki kamulaştırmalara hızlı bir şekilde başlanıp alt yapı eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Yeni teşvikle birlikte Trabzon’a 22 kilometre uzaklıkta yapılacak olan OSB’de istihdama yönelik önemli bir sayıya ulaşılacağını ve işsizlik sorununa çözümde önemli bir adımın atıldığını düşünüyoruz"şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler