6-9 Aralık'ta Akçaabat'ta

6-9 Aralık'ta Akçaabat'ta

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi TIR'ı, Türkiye turneleri kapsamında Akçaabat Belediyesi'nin katkılarıyla 6 Aralık’ta Akçaabat’a gelecek.

 

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi TIR'ı, Türkiye turneleri kapsamında Akçaabat Belediyesi'nin katkılarıyla 6-9 Aralık tarihleri arasında Kültürpark Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerin hizmetinde olacak.

Çanakkale savaşlarının vatandaşlara anlatılması amacıyla hazırlanan TIR'da Seyit Onbaşı'nın heykeli ve Türk askerlerinin maketleri yer alıyor. Gezici Müze TIR'ında ayrıca savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anıları, mermi kovanları, bombalar, silahlar, havada çarpışmış mermileri ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan jenerik belgesel sunumları da bulunuyor.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamda, Çanakkale savaşlarının yaşandığı bölgelere gitme fırsatı bulamayan vatandaşların müze ile bu mekanlardaki yaşanan olayları bir nebze olsun özleminin giderilmesi amaçlandığı belirtildi.

6 Aralık saat 13.00’da açılacak ve 4 gün boyunca açık olacak olan gezici müzeyi vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat