50 Yıl Sonra  Okullu Oldular

50 Yıl Sonra Okullu Oldular

Osman Pepe, 50 yıl önce başlayıp mezun oldukları Tarih Orta Mahalledeki Fevzi Paşa ilköğretim okulundaki ilkokul arkadaşlarıyla buluştu.

Orman eski Bakanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Osman Pepe, 50 yıl önce başlayıp mezun oldukları Tarih Orta Mahalledeki Fevzi Paşa ilköğretim okulundaki ilkokul arkadaşlarıyla buluştu.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde nostalji fırtınası esti. Orman eski Bakanı ve Kocaeli Milletvekili, Akçaabatlı Osman Pepe’nin organize ettiği ‘Fevzi Paşa ilköğretim okulu’na  merhaba demenin 50’nci yılında’ okulda bir araya gelindi. Tarihi Orta mahalledeki okuldaki buluşmada gözler yaşardı. 50 yıl öncenin öğrencilerine karanfil, not ve fotoğraflarının yer aldığı belgeleri ile plaketler verildi.

 

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, buluşmada yaptığı konuşmada kentlerin vareden ve geliştiren unsurun tarih ve kültür olduğunu söyleyerek, bu buluşmanın Orta mahalle’nin tarihi dokusunu korumasına da katkı vereceğini söyledi.

 

Ardından Orman eski Bakanı Akçaabatlı Osman Pepe duygularını anlatmak için kürsüye çıktı. Pepe, okulun 50 yıl önceki şartlarını, yöneticilerini anlattı ve ‘50 yıl sonra buluşabildik. Ben bundan sonra 5 yılda bir biraraya gelelim isterim. Fotoğrafıma baktım, demek ki o gün birine kızmışım. Bakan olsanız da profesör olsanız da bir öğrenciydiniz. Öğrencilerin bugün lakaplarıyla anıldığını söyleyerek, ‘Abdullah Sivrikaya profesörde olsa benim için paçalıdır’ değerlendirmesini yaptı.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise törende yaptığı değerlendirmede, Orta mahallenin geçmişte konuşamadığını, kendisinin risk alarak koruma konusunda kararlı olduğunu söyleyerek, ‘Burayı koruyoruz ama arsası olanlara da tarihi doku arasında sırıtmayacak şekilde 3 kat veriyoruz.

 

Akçaabat Orta Mahalle Safranbolu ve Beypazarı gibi olabilir. Köfte yemeğe gelenler burayı gezebilir. Burada yöresel yemekler müzeler yapılabilir’ diye konuştu ve orta mahalledeki kilisenin halen yerinde durduğunu vurguladı.

 

Akçaabat’taki buluşmada daha sonra Salih Kazancıoğlu ve ekibi müzik ziyafeti çekti. Ardından ise Pepe dahil tüm öğrenciler tek sıra oldu ve birbirlerinin omuzlarından tutarak sınıflarına girdiler. Sonra ise zil çaldı ve hep birlikte tenefüse çıkıp yöresel yemekler

yiyerek okuldan ayrıldılar.

akcaabat-50yil-yoklama2.jpg

akcaabat-50yil-yoklama3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler