5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Akçaabat'ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber ve Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

 

Akçaabat Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü’nce organize edilen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Parkı’ndan Sahil parkına kadar öğrenciler tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.

 

 Öğrencilerin vatandaşların çevreye duyarlılıklarını artırmak amacıyla çeşitli pankartların taşındığı yürüyüş sonrası Sahil park alanında bir tören düzenlendi.

Törene Akçaabat Belediye başkanı şefik Türkmen, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye başkanı Şefik Türkmen, çevre bilincinin geliştirilmesi için iş eğitimden geçtiğini belirterek “bunu başarmak için küçük yaştan itibaren çocuklarımıza gerekli çevre duyarlılığını öğretmeliyiz” dedi.

Belediye olarak çevreye önem veren kurum olduklarını da ifade eden Türkmen “Belediye olarak vatandaşlarımızın çevreye daha saygılı ve daha çevreci bir toplum olmamız için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İl ilanları bastırıyoruz, vatandaşlarımızın çöplerini belirtilen saatlerde ve belirtilen yerlere koymalarını istiyoruz. Bu düzeni ne kadar düzgün işler bir hale getirirsek, çevremizi o denli daha az kirletmiş oluruz” dedi.

 

Törenler sonrası okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

 

 

Törende Akçaabat Çok Programlı Lisesi'nden bir öğrencinin küresel çevre kirliğine dikkat çekmek amacıyla giydiği doğa görüntülü kostüm katılımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat