4 Ocakta ihale ediliyor

4 Ocakta ihale ediliyor

Tekel Genel Müdürlüğü tarafından Akçaabat Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilen binalardan sonuncusu otel olacak.

Tekel Genel Müdürlüğü tarafın-dan Akçaabat Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilen binalardan sonuncusu otel olacak.
Akçaabat Belediye Meclisi’nin aldığı karar uyarınca Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu ile Akçaabat Adliyesi arasında yer alan 2340 metrekarelik alana sahip olan binanın kiralama ihalesi yerel gazelerde yayımlandı.
Binayı “restore ve tadil edilerek turistik otel yapılmak şartıyla” 15 yıllığına kiraya verecek olan Akçaabat Belediyesi, ihale tarihi olarak da 4 Şubat’ı belirledi.
Yayımlanan ihalede kira bedeli olarak yıllık 200.000 YTL istenirken, geçici teminat 6.000 YTL, ek teminat ise 25.000 YTL olarak belirlendi.
Akçaabat Belediyesi’nin ihaleye girecek olanlardan aradığı diğer şartlar arasında ise belediyeye herhangi bir nedenden ötürü borcu bulunmamak da yer alıyor.
Öte yandan hazırlanan şartnamede binanın kolonlarına hiçbir şekilde dokunulmasına izin verilmeyeceği, binanın üzerine ise bir yemek salonunun ek olarak yapılabileceğinin ifade edildiği; inşa aşamasından sonra ise otopark sorununun sahil tarafında kalan kaldırımın altına, giriş tarafı otel olacak binanın bahçesinden olmak üzere bir otoparkın yapılmasına izin verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler