35 Farklı kurs açıldı

35 Farklı kurs açıldı

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2007-2008 eğitim öğretim yılında 35 dalda kurs açtığı bildirildi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2007-2008 eğitim öğretim yılında 35 dalda kurs açtığı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa İnal, yaptığı açıklamada, 35 branşta açtıkları kurslarda birçok kişiyi meslek sahibi etmeyi amaçladıklarını belirtti.
El nakışı, giyim, iğne oyası, mefruşat, gümüş işlemeciliği, el sanatları, takı tasarım, gümüş telkari, makine nakışı gibi kurslara katılan genç kızların aile ekonomilerine önemli ölçülerde katkı sağladığını ifade eden İnal, ''Bir çok kursiyerimiz henüz kurs aşamasında ailesine ekonomik anlamda katkı sağlamaya başlıyor. Bizlere gelen istekler doğrultusunda bine yakın dalda kurs açma imkanımız var. Amacımız insanların kısa süreli eğitimlerle çok işler başarmasıdır. Biz insanlarımıza balık yemeyi değil balık tutmayı öğretme gayreti içerisindeyiz'' dedi.

Bilgisayar işletmenliği, İngilizce, Almanca, Arapça, birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarıyla donanımlı bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden İnal, halk oyunları, gitar ve bağlama kurslarıyla da sosyal aktiviteler için zemin hazırladıklarını, çeşitli sınavlara yönelik olarak eğitim çalışmasını sürdürdüklerini söyledi. İnal, önümüzdeki günlerde yaşlı bakım kursu, çocuk bakıcılığı, çilekçilik ve kurban kesimi kurslarının da açılacağını kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim