30 Ağustos Zafer bayramı MESAJLARI

30 Ağustos Zafer bayramı MESAJLARI

30 Ağustos Zafer bayramı MESAJLARI

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özürk mesajında “30 Ağustos Türk milleti için onur ve gurur günüdür. Bütün Türkiye hep birlikte kenetlenerek bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, bu vatan için canını veren tüm şehitlerine minnet duymakta, onları rahmetle ve şükranla anmaktadır. Tarih boyunca farklılıklarımız, birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir milletiz. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Nadir, mesajında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, omuz omuza istiklal için yeniden ayağa kalkan Türk milletinin tüm dünyaya emsal olacak bir mücadele örneği sergilediğini belirtti.

Tüm mazlum halklara ilham kaynağı olmuş bu destanın, ulusun bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının kararlı bir yansıması olduğunu ifade eden Nadir, şunları kaydetti:"Atatürk ilke ve devrimlerinin değersizleştirilmeye, içinin boşaltılmaya çalışıldığı günümüzde, 92 yıl önce yazılan bu destanın haklı onurunu, gururunu ve sevincini hep birlikte yüreğimizde hissediyoruz. 92 yıl önce olduğu gibi birlik ve beraberlik ruhu ve inancının içinde bulunduğumuz günlerde daha çok hatırlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğine olan inancımla büyük zaferin yıl dönümünde, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe başkanı Miraç Çınar ise 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısyla yayınladığı mesajında “30 Ağustos Türk Milletinin ayağa kalkarak işgalcileri vatan topraklarından def ettiği günün yıl dönümüdür.30 Ağustos tarihi Türk milletinin konu vatan olduğunda tek yumruk haline gelişinin delilidir. 30 Ağustos; köşeye sıkışmış, işgale uğramış, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğinin, hangi zorlukları aşabileceğinin net olarak göstergesidir. Milli Mücadele; Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırmasıdır. 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan büyük taarruz son vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin tescili ve Türk milletinin kendi yazgısını yalnızca kendisinin yön vereceğinin kesin olarak beyanıdır. 30 Ağustos Baş Komutanlık Meydan Muharebesiyle elde edilen muazzam zaferin 92. Yıldönümünde herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur. Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu’nun bereketli kapılarını 943 yıl önce açan Malazgirt Meydan Savaşı son vatanımızı tarihi ve mukaddes miras olarak bizlere bırakmıştır.             Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda en önemli adımlardan biri olan, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlanmasında en büyük etken olan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor milletimizin bayramının 92. Yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler