29 Ekim Bayram Mesajları

29 Ekim Bayram Mesajları

29 Ekim Bayram Mesajları

AKPARTİ  İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk

 "Bugün, Cumhuriyetimizin ilanının 91. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Milletçe birlik ve beraberliğimizin coşku ile yaşandığı bu gün, Cumhuriyetimiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün, bizi biz yapan değerlerimizi daha gür bir sesle dosta düşmana duyurma, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak el ele, gönül gönüle geleceği inşa etme günüdür. Bu duruşumuzla, etrafımızdaki coğrafya ve ülke sınırları içinde kardeş kavgası çıkarmak için boş bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu birlik, beraberlik ve dirliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de koruyacağız. Ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, üzerinde oynanan bütün düşmanca oynanan oyunlara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden çok daha yakınız. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizi bütün değerleri ve kurumlarıyla, birik ve beraberlik içerisinde çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur ve koymaya devam edecektir.

İnanıyorum ki bundan sonra da, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi yücelteceğiz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe başkanı Miraç Çınar 

29 Ekim; gelecek nesillere aktarılan süslü bir gün değil, tarihteki boşluğu dolduran bir ruh organizasyonudur. 29 Ekim; var olabilmenin, geleceğe yürüyebilmenin bayram tadında bir yakınlaşmasıdır. 29 Ekim; büyük Türk milletinin geçmişini unutmaması için geçmişe atılmış bir imzadır. Türk milletinin gönlündeki bayram evine misafir kabulüdür. 29 Ekim; Cumhuriyettir. Bilge Kağan’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in ruhunu şad eden şerefli bir gelecektir. 29 Ekim; bizimdir, bizleri gelecekte de var eden bir ihtişamın adıdır. 29 Ekim; 30 Ağustos zaferinde vurulan mührün altına atılan bir imzadır ve mürekkebi sonsuza kadar ıslak kalacaktır.1919’da başlayan milli kurtuluş savaşımız, emperyalist güçlere karşı halkın milliyetçi, tam bağımsızlıktan yana başkaldırısıdır.

91.Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet, yüce milletimizin her türlü yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde olmaz denilenleri başardığı, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın unutulmaz bir eseridir. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Bu anlamı büyük günde MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı olarak başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor ve tüm hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

 

CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir

“Cumhuriyet’e sahip çıkmanın demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, akıla, bilime sahip çıkmak anlamına geldiğini herkese göstereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyeti kutladı.

Nadir şöyle dedi:

“Büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak 91. yaşını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp, ertesi gün ilan edilmedi.

Cumhuriyet’in ilk adımı 1915’te Çanakkale’de, ikinci adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da, üçüncü adımı 4 Eylül 1919’da Sivas’ta, dördüncü adımı 23 Nisan 1920’de Ankara’da, beşinci adımı 9 Eylül 1922’de İzmir’de tarih sayfalarına desten gibi yazıldı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi.

Cumhuriyet yaşamımıza özgürlük, bilim, akıl, yaşamı sorgulamak, halkın iradesiyle, toplumun değer yargılarına saygı duymak ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi olarak girdi.

Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden bireyin özgürleşmesini, kardeş olmasını sağladı, sanatı ve sanatçıyı yüceltti.

Cumhuriyetin attığı en büyük adımlardan biri de kadınlarımızın eşit yurttaş statüsü kazanması ve sosyal yaşama katılması oldu.

91. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu izlerini bedenleriyle benliklerinde taşıyan gazilerimizi ve günümüzde cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olan tüm vatandaşlarımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.” 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler