27 Mayıs Kara Bir Gündür

27 Mayıs Kara Bir Gündür

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen 27 Mayıs'ı darbe değil “kara bir gün” olarak yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen 27 Mayıs'ı darbe değil kara bir gün” olarak yaşadıklarını söyledi.

27 MAYIS KARA BİR GÜNDÜR

Ahmet Ziya Öztürk yaptığı yazılı açıklamada bugün 27 Mayıs 1960 Darbesinin 54. Yıldönümü. O gün demokrasiyi ve halk iradesini hiçe sayan, kara bir gün yaşadık.

Genç Türkiye Cumhuriyetinde darbeler tarihini başlatan kara günün 54. Yıldönümü bugün. Bu milletin hiçbir zaman unutmadığı, hep baş tacı ettiği merhum Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idamına ve pek çok mazlumun yıllarca hapis yatmasına sebep olan bu elim olay vicdanlarda bir büyük yaradır. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen, bu millet Menderes'i, Zorlu ve Polatkan’ı rahmet ve minnet duygularıyla anarken, darbeci ve destekçilerini nefret ve beddualarla tarihin çöplüğüne gömmüşlerdir. Bizler her zaman demokrasiye ve halkın iradesine saygı duyan, milletin verdiği kararı baş tacı eden bir siyasi hareket olarak, her türlü demokrasi dışı oyunlara, darbelere karşı durduk, karşı duracağız. Bu cihetle 27 Mayıs acısını tüm milletimizle paylaşıyor, darbeler tarihini kapatan milletimize, saadetler dilediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler