26 Sanatçı Akçabat'ta

26 Sanatçı Akçabat'ta

Akçaabat’ta bu yıl 22.si düzenlenecek olan Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında organize edilen 1. Akçaabat resim çalıştayı başladı.

 

 

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olan sanatçıların yer aldığı 1. Akçaabat resim çalıştayında oluşacak eserler festival boyunca sergilenecek.

 Konuyla ilgili AA muhabirine bir açıklama yapan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın tarihi dokusu ve kültürel varlıkları ile sanatçılar için iyi bir ortam olduğunu belirtti. Başkan Türkmen “Akçaabat, Orta mahallesi, denizi ve sahili ile ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi. Özellikle Orta mahallenin tarihi dokusunun bozulmamış ve günümüze kadar gelmiştir. Bu güzellikleri ülkemizin diğer şehirlerinden gelen sanatçıların da görmesini ve çalışma yapmaları için 22 yıldır düzenlemiş olduğumuz festivale sanatçılarımızı da davet ettik. 1. Akçaabat Resim Çalıştayı’nı gerçekleştiriyorlar. Buradan çıkacak eserleri de festival boyunca vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Akçaabat’ın bir sanat şehri olmasını istiyoruz” dedi.

 

Akçaabat Lisesi resim öğretmeni Ressam Ekrem Kutlu’nun önderlik ettiği 1. Akçaabat Resim Çalıştayı’na katılan resim sanatçısı Rıdvan Özgür, Akçaabat’a 26 kişilik sanatçı grubu ile katıldıklarını ve ortaya güzel eserlerin çıkacağına inandığını belirtti. Rıdvan Özgür “Bu çalıştay ilke kez düzenleniyor ve ilk sanatçılarının bizler olması sevindirici. 26 sanatçı ile bu çalıştaya katılıyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Anadolu Üniversitesi’nde mezun olan özellikle orta mahalleyi ve Derya Ülker ise Karadeniz ve Akçaabat’ın resim sanatçıları için elverişli bir bölge olduğunu belirtti. Ülker“ekibimizde Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin yanı sıra, Mimar Sinan ve K.t.ü. Güzel Sanatlar Fakültesi ve diğer üniversitelerden mezun olan sanatçı arkadaşlar ile buradayız. Ortaya çıkacak eserleri hem burada hem de diğer şehirlerde sergileyeceğiz. ” dedi.

akcaabat-resim-calistayi1.jpg

akcaabat-resim-calistayi2.jpg

akcaabat-resim-calistayi3.jpg

akcaabat-resim-calistayi4.jpg

akcaabat-resim-calistayi5.jpg

akcaabat-resim-calistayi6.jpg

akcaabat-resim-calistayi7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat