25. Yılda Akçaabat Festivali

25. Yılda Akçaabat Festivali

Akçaabat Belediyesi’nce düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan ve uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 25. si düzenlenecektir.

Akçaabat Belediyesi’nce düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan ve uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 25. si düzenlenecektir. Ayrıca Festival kapsamında düzenlenen Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği de ramazana denk gelmesi nedeniyle 3 yıl aradan sonra bu yıl tüm coşkusuyla 20 Temmuz Pazartesi günü yapılacaktır.

Bu yıl ayrıca 20-26 Temmuz tarihleri arasında 4.Akçaabat Resim Çalıştayı kapsamında Türkiye’nin sayılı ressamlarından oluşan 20 kişilik ekip Akçaabat’ı her yönüyle resmedecek.

 Şehir merkezinde 23-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin hazırlıkları tamamlandı. Festivale yurtdışından; Rusya, Makedonya, Bulgaristan, İran ile yurtiçinden İstanbul, Bursa, Ankara, Manisa, Batman ve Giresun yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacaklar.

 Festival kapsamında ayrıca plaj voleybolu ve sokak basketbolu turnuvası, resim, karikatür ve fotoğraf sergileri ile çocuklara yönelik resim yarışması, yelken gösterileri ve yöresel stant etkinlikleri yer alacaktır.

            Akçaabat Festivali 23 Temmuz Perşembe günü Resim, Karikatür ve Fotoğraf sergi açılışları ile başlayacak.

24 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü canlandırması ile start alıp sahilde kemençe, davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecektir.

Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nde ilk kez gösteri yapacak olan Solotürk F-16 Gösteri ekibi 24 Temmuz Cuma günü saat 18. 00’de Akçaabat sahilparktan izlenebilecektir.

Akçaabat Belediyesi’nce bu yıl düzenlenecek olan 25. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’ne katılacak sanatçı ve gruplar da belli oldu.

Festivale katılacak olan sanatçılar; Orhan ÖLMEZ, Gizem KARA, Apolas LERMİ, Zeynep BİRİNCİ’nin yanı sıra Hayri Yaşar Karagülle, İsmail CUMUR, Necmi ÖKSÜZ, Mehmet YILMAZ, Ahmet Akyüz, Ragıp ALTINTAŞ, Faruk Şahin, Yeşim CİVELEK, Emre

Kaynak ile Serdar Pul, Hüseyin Serdar Birinci ve Salim Önder’den oluşan Türk Müziği grubu olarak belirlendi.

festival-sanatci-001.jpg

            

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat