1967'Den beri Ölenleri Not Ediyor

1967'Den beri Ölenleri Not Ediyor

Akçaabat'ta yaşayan Cevat Şahin ilkokuldan beri yaşadığı köyde olan önemli olayları kayıt altına alıyor.

Haber ve Fotograflar:Derviş Altuntaş

 

İlçemize bağlı Dörtyol Beldesi’nin Erikli Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini un değirmeni işleterek sağlayan Cevat Şahin, 1967 yılından itibaren köyde olan olayları, tuttuğu deftere kayıt ediyor.

Özellikle hayatını kaybedenleri yazan Şahin, ilkokuldan mezun olduktan sonra yazmaya başladığını ve bugüne kadar ha-yatını kaybeden 523 vatandaşı kayıt ettiğini belirtti.

 

523 ÖLÜM KAYDI

Şahin “Bu uygulamayı de-demden görmüştüm. O da köyde olan biteni yazardı. Ben de on-dan esinlenerek 1967 yılından bu yana olan her olayı kayıt et-meye çalışıyorum. Özellikle ha-yatını kaybeden insanları; neden ve nerede öldüklerini yazıyorum. Şu ana kadar 523 köylü vatandaşımızın ölümünü not ettim. Ölenlerin hastalıklarını da yazmaya gayret ediyorum. Doğanları yazarken seviniyorum ama özellikle yakın çevremden veya sevdiğim bir kişinin ölümünü kayıt ederken üzülüyorum” dedi.

 

DOĞANLAR DA VAR

Şahin, not defterine kendi yakın akrabalarının doğumlarını da not ettiğini ama köyde olan her doğumu haber alamadığı için not edemediğini belirterek şunları söyledi:

“Doğanları da not ediyorum ama bunu tam olarak yazamadım. Genelde haberim olmadı. Ama akrabalarımıza ait doğumları yazıyorum. Ailemdeki önemli olayları, aldığım bir eşyayı veya hayvanlarımla ilgili bilgileri de not ediyorum” diye konuştu.

 

BİLGİ BANKASI GİBİ

 

Bilgilerden birçok insanın faydalandığını ifade eden Şahin, bazı vatandaşların yakınlarının veya dedelerinin ölüm tarihini tam olarak bilmek istediklerinde onlara bu bilgileri verdiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler