18’DE YENİ DÖNEM

18’DE YENİ DÖNEM

Akçaabat Belediyesi’nin Yenimahalle İle Çolaklı Mahallesi’nde İmar Kanunu’nun 18. maddesine istinaden gerçekleştirdiği imar uygulamasında yeni bir döneme girildi.

Daha önce yaşanan süreçte hiçbir devlet kuruluşunun Akçaabat Belediyesi’ni direkt olarak karşısına almadığı Akçaabat Belediyesi, Danıştay’daki davanın sonuçlanması üzerine “mahkeme kararlarını uygulamıyor” pozisyona düştü. Akçaabat cumhuriyet savcılığı Akçaabat Kaymakamlığı’na yazdığı bir yazıyla mahkeme kararına uymayan Akçaabat Belediyesi’nin Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılmasını istedi.

Akçaabat Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari ceza uygulanması talebini “ortada bir “emre uymama” fiili olmadığı gerekçesiyle reddederken, yazdığı cevabi yazıda ise Akçaabat Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulamadığını teyit etti.

Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefliği’nin yazısında “Şikâyete konu olan ve suç olarak gözüken işlemin emre uymamadan ziyade yetkili mahkeme kararlarını uygulamamak olduğu anlaşılmıştır.” ibaresi yer aldı. Yazı, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan 18 mağdurlarından Adem Seis ve Ahmet Seis’e de tebliğ edildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Adem Seis, Akçaabat belediye Meclisi’nin 8 Ocak 2009 tarih ve 8 sayılı Encümen kararının iptal edilmesiyle başlayan süreçte Akçaabat Belediyesi’nin mahkeme kararını ivedilikle uygulamasını istedi. Seis, yapılan imar uygulamasının yok sayıldığını mahkemenin tescil ettiğini vurgulayarak Belediye’nin de bu durumu Tapu’ya bildirerek gasp edilen arazilerinin tapularının yeniden kendilerine verilmesinin sağlamasının şart olduğunu söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler