18. Madde Sorunu Sürüyor

18. Madde Sorunu Sürüyor

Akçaabat'ta 18. Madde uygulaması nedeniyle vatandaşla belediye arasında yaşanan sıkıntılar sürüyor

Akçaabat'ta 18. Madde uygulaması nedeniyle vatandaşla belediye arasında yaşanan sıkıntılar sürüyor. Daha önceden belediye meclis toplantısını basarak, olay çıkartan mahalleliye bu kez emniyet güçleri müdahale etti.

Dün Akçaabat Belediyesi’ne girmek isteyen vatandaşlar karşısında emniyet güçlerini görünce kısa süreli bir gerginlik meydana geldi. Vatandaşlar, Akçaabat Belediye binasına girmek isteyince polis tarafından engellendi.

İlçeye bağlı Yeni Mahalle’de uygulanan ve halk arasında 18. Madde olarak bilinen imar uygulamasını istemeyen vatandaşlar protestolarla tepki gösterdi. Mahalle halkından Adem Seis adlı bir vatandaş, "Mahkemede iptal kararı var. Buna belediye uymuyor. Bu ne biçim bir güç, buna kimse hesap sormayacak mı? Biz bunu istiyoruz. Konu Danıştay’da, belediye bunu tanımıyor. Sorduğumuzda ise deniliyor ki sizin ilgili bir şey yok. Kiminle ilgili bu mahkemenin kararı?  3 tane hakimin altında imzası var. Yapılan iş hukuka aykırıdır" dedi.

18. maddenin kendilerine sorulmadan uygulandığını ifade eden mahalle sakinlerinden Zeynep Berber, "Bize söz verildi düzelteceğiz diye, düzeltmiyor. Düzeltmesini istiyoruz. Mağdur kaldık. Bize sormadan yerimize İmar Yasası'nın 18. maddesi uygulandı. Mağdur olduk" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler