17 Aileye Gıda Yardımı

17 Aileye Gıda Yardımı

Akçaabat'ta üniversiteli 5 öğrenci, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında, yaptıkları proje ile 17 yoksul aileye gıda yardımı ulaştırdı.


Akçaabat'ta üniversiteli 5 öğrenci, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında, yaptıkları proje ile 17 yoksul aileye gıda yardımı ulaştırdı.Öğrenciler, aileleri rencide etmemek için de hazırladıkları paketleri önceden belirledikleri evlerin kapısına bıraktı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hocalarının talebi üzerine ödev olarak toplum yararı içeren çeşitli projeler hazırladı. Öğrencilerden Gökhan Ertem, Hasan İnce, Yunus Ünal, Enes Arabacı ve Koray Öksüz de Kutlu Doğum Haftası'nı da göz önüne alarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımı amaçlayan bir proje hazırladı. Final ve vize notu yerine de geçecek olan projeleri için üzerinde hadis ve özlü sözlerin bulunduğu bin tane ayraç hazırlayan 5 arkadaş, ayraçların tanesi de 1 liradan sattı. Elde edilen yaklaşık 900 lira gelir ve öğrencilerin gayretlerini gören bazı işadamlarının da katkısı ile 17 adet gıda paketi hazırladılar.

Üniversiteli 5 arkadaş projenin ikinci aşaması için de Akçaabat ilçesine bağlı Doğanköy beldesindeki mahalle muhtarı ile irtibata geçti. İçerisinde makarna, çay, şeker, yağ gibi gıda maddelerinin bulunduğu paketleri tespit ettikleri 17 yoksul aileye ulaştırdılar. Üniversiteli gençler, ailelerin rencide olmaması için de hazırladıkları paketleri önceden belirlenen ailelerin evlerinin kapısına sessizce bırakıp ayrıldı.

Öğrencilerden Gökhan Ertem, ödev olarak hazırladıkları projenin notlarına olumlu yansımasının yanında, toplumsal bir ihtiyacı da karşılamasını hedeflediklerini söyledi. Ertem, proje sayesinde 17 yoksul aileye bir nebze de olsa mutluluk yaşatabilmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, Türkiye'deki bazı üniversitelerin fakülte ve yüksek okullarında zorunlu veya seçmeli ders olarak okutulmaktayken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eğitim Fakültelerinin programlarının güncellenmesi maksadıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 2006 yılından itibaren zorunlu ders haline getirildi.

Esas amacı topluma hizmet etmek olan ders kapsamında öğretmen adaylarının, toplumun her kesimine hizmet etmek, problem çözmek, daha iyi, daha sağlıklı ve daha güzel şartlarda yaşamak için projeler geliştirebilme ve uygulamalarda bulunabilmesini sağlamak hedefleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler