163. Yıl Kutlandı

163. Yıl Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 163.Yıldönümü Akçaabat'ta törenler ile kutlandı.



Türk Polis Teşkilatının 163. Yıl Dönümü Akçaabat"ta törenler ile kutlandı.

Akçaabat Atatürk Parkı"nda Saygı Duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törene Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu, Akçaabat Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun, siyasi parti temsilcileri, Emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan Akçaabat Emniyet Müdürlüğü"nden Komiser Coşkun Gulan, Emniyet teşkilatı olarak gece gündüz demeden Vatandaşların huzur ve güveni için çalıştıklarını ve bundan sonrada bu çalışmaların vatandaşlardan aldıkları güven ile artarak sürdüreceklerini söyledi. Gulan konuşmasına şöyle devam etti, “Emniyet Teşkilatımızın tarihten gelen görev sorumluluk ve bilinci, artık yeni teknoloji, daha iyi eğitimli personel, araç gereç ve diğer imkânlarla birlikte vatandaşımıza güvenlik hizmeti olarak yansımaktadır. Polis halk ilişkilerine azami derecede önem verilerek toplumun tam desteği alınmakta ve böylece suç ve suçluyla mücadelede daha etkin rol oynanmaktadır. Devlet olarak örgütlenmiş toplumlarda, toplum düzeninin ve güveninin sağlanması Devletin en başta gelen ödevidir. Devletin bu ödevi, ulusal savunma ihtiyacı ile birlikte, devlet kadar eskidir. iç güvenliğimizi tehdit edebilecek, vatandaşımızın huzur ve sükûnunu bozabilecek, toplumumuzun asayişini tehdit edebilecek olan, her türlü kişi ve güç odaklarına karşı ve Emniyet Teşkilatı, 24 saat esasına göre görevinin başında bulunmaktadır. Güvenlik kuvvetleri, en ileri işbirliği ve dayanışma ile birlikte görevlerini ifa etmektedir” dedi.

Tören Sonrası Akçaabat Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun makamında kutlamaları kabul etti.


Törende İlköğretim okulları arası Resim Yarışmasında 1.Doğanköy İÖO'ndan; Mücella Aşık,  2.Kavaklı YİBO'ndan Güner Bulut, 3.Işıklar İÖO'ndan Rabia Ocak,  Şiir Yarışmasında ise 1.Mehmet Arslantürk İÖO'ndan Gamze Durmuş, 2.Akçaköy İÖO'ndan Zuhal Yılmaz, 3. Kaleönü İÖO'ndan Esra Günaydın'a çeşitli hediyeler verildi.


 

Komiser Yardımcısı Coşkun GULAN''ın Törende yapmış olduğu konuşmanın Tam metni

Sayın Kaymakamım, Sayın Emniyet Müdürüm

Protokolün değerli üyeleri, sevgili meslektaşlarım ve kıymetli Akçaabat"lılar.

Emniyet Teşkilatımızın 163. yılını kutlama programına hoş geldiniz.

İnsanların toplum içinde yaşamak ihtiyacı, özgürlük ihtiyacından daha eski ve öndedir. Bir düşünürün de belirttiği gibi güvenlik hizmetleri oksijen gibidir, bulunmadığı zaman ne kadar önemli olduğu anlaşılır. Bugün dünyanın birçok bölgesinde bunun acı örneklerini görmekteyiz.

Devlet olarak örgütlenmiş toplumlarda, toplum düzeninin ve güveninin sağlanması Devletin en başta gelen ödevidir. Devletin bu ödevi, ulusal savunma ihtiyacı ile birlikte, devlet kadar eskidir. iç güvenliğimizi tehdit edebilecek, vatandaşımızın huzur ve sükûnunu bozabilecek, toplumumuzun asayişini tehdit edebilecek olan, her türlü kişi ve güç odaklarına karşı ve Emniyet Teşkilatı,  24 saat esasına göre görevinin başında bulunmaktadır. Güvenlik kuvvetleri, en ileri işbirliği ve dayanışma ile birlikte görevlerini ifa etmektedir.

Emniyet Teşkilatımızın tarihten gelen görev sorumluluk ve bilinci, artık yeni teknoloji, daha iyi eğitimli personel, araç gereç ve diğer imkânlarla birlikte vatandaşımıza güvenlik hizmeti olarak yansımaktadır. Polis halk ilişkilerine azami derecede önem verilerek toplumun tam desteği alınmakta ve böylece suç ve suçluyla mücadelede daha etkin rol oynanmaktadır.

            Adli ve idari görevlerimizin yanında Teşkilatın her kademesindeki personelin kişisel ve kurumsal çabalarıyla halkımızın eğitilmesine, bilinçlenmesine, çağı kavramasına yardımcı olunmakta, huzurlu bir toplum için bireyler bilgilendirilmektedir.

            Emniyet genel Müdürlüğüne bağlı Eğitim Daire Başkanlığının projeleri ile ve taşra teşkilatının da desteği ile gençlerimize yerinde eğitim verilmekte, daha suç oluşmadan suçun önlenmesi sağlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmalarla birlikte okullarda çeşitli konferans ve seminerler düzenlenmekte, öğrencilerin suça karışması yerinde ve zamanında engellenmeye çalışılmaktadır.

            Trafik güvenliği ile ilgili olarak araç sürücüleri bilinçlendirilmekte, denetimler arttırılarak da kazalar, mal ve can kayıpları asgari seviyeye indirilmeye çalışılmaktadır.

            Olay yeri inceleme ve kriminal laboratuar birimlerimizde yapılan çalışmalarla delilden sanığa gitme prensibine göre çalışılmaktadır. Yapılan teknik çalışmalarla, bir parmak izinden, vücut sıvısı, kıl, trafik kazasında kırılan bir araç farının parçaları, ayak ve tekerlek izi ve daha birçok küçük iz ve emareden yola çıkarak olaylar aydınlatılmakta, suçlulara ulaşılmaktadır.

            Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubelerinde her türlü silah, tarihi eser, uyuşturucu kaçakçılığı ile illegal yapılanma ve çetelerle mücadele edilmektedir. Dünya Polis teşkilatları arasında kurumumuz ve ülkemiz başarıları ile adından söz ettirmektedir.

            İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekât Şubeleride koordineli bir şekilde ülkemizin iç güvenliğini sağlamak için canları pahasına çok başarılı görevler icra etmektedir. Teşkilatımızın başarı çıtası her geçen gün yükselmekte, dünya polis Teşkilatları arasında adından söz ettirmektedir.

            Polis Merkezlerinde ve diğer birimlerde güler yüz ve iyi niyetle halkımıza hizmet edilmekte, her türlü sorunlarına çözüm aranmaktadır.

Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ve asayişini koruma ve kollama uğrunda görevi başında şehit düşen şanlı ordumuzun ve Emniyet Teşkilatımızın fedakâr mensuplarını rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine sabırlar diliyorum.

Konuşmamı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk"ün veciz sözü ile bitiriyorum. Herkes biliyor ki ve bilmelidir ki Polis ve Jandarma Kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükûn temin eden, Cumhuriyetin Kanunlarına ve Medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır. Binaenaleyh, Cumhuriyet Kanunlarına, memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edecek her şeririn kafası behemehal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.

Bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada Polise dost gözlerle bakanlar gurur duyacak, düşman olanlar korku hissedecektir.

 

Arz ederim.

Haber ve Fotoğraflar: Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler