15 Temmuz Şehitleri anıldı.

15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Akçaabat Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu’nda 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Akçaabat Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu’nda 15 Temmuz Şehitleri düzenlenen bir programla anılırken, darbe teşebbüsü gecesi yaşananlardan seçkilerin yer aldığı bir de fotoğraf sergisi açıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Müdür Yardımcısı Yahya Ocak’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak Okul Müdürü Ergin Ocak bir konuşma yaptı.

Ocak’ın 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldığımızı belirttiği konuşmasının tam metnini bu sayfada yer alan “Haberin İçinden” isimli köşede bulabilirsiniz.

Müdür Ocak’ın konuşmasının ardından okul öğretmenlerinden Hüseyin Eyüpoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Okul öğretmenlerinden Ekrem Erdem’in “Darbe Teşebbüsünün Amaçları”, Ercan kara’nın “Darbe Girişiminin Yenilgiye Uğraması”, Tülay Zavrak’ın “Yapılması Gerekenler ve Önümüzdeki Süreç” isimli konuşmaların ardından Öğretmen Hayati Yavuz’un okuduğu “Ömer Halisdemir’e Ağıt” isimli şiirle devam eden programda Öğretmen Tarık Candan da “30 Kuş” isimli şiiri seslendirdi.

3/C Sınıfı öğrencilerinden Kayra Baş’ın “Demokrasi Şehitlerine” isimli şiiri seslendirmesinin ardından ise Okul Müdürü Ergin Ocak ve Rehber Öğretmenler Saynur Kurukız ve Kıymet Gördü Usta7nın hazırladığı “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katıldığı anma etkinliği, ilgi ve beğeniyle izlendi.

akcaabat-aganoglu-sehitleri1.jpg

 

akcaabat-aganoglu-sehitleri2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler