13 Parti Seçime Giriyor

13 Parti Seçime Giriyor

Akçaabat genelinde 13 Parti seçimlerde aday gösterdi.

29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde siyasi partilerin seçime girecekleri adayların yer aldığı listeler İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildi.

Siyasi partilerin ilçe başkanları tarafından verilen listelere göre İl Genel Meclisi Seçimi’ne 13 partinin gireceği ilçemizde 3 parti tüm beldelerde, 7 parti de ilçe merkezinde belediye başkanlığı yarışın-da yer alacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Akçaabat genelindeki tüm seçimlere dolu liste ile girecek tek parti oldu. AK Parti Akça-abat İlçe Başkanı Osman Çavuş tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen belgelere göre AK Parti İl Genel Meclisi ve Akçaabat belediye Başkanlığı’nın yanı sıra 14 belde belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için dolu liste verdi.

Anavatan Partisi

Akçaabat Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi Seçimi için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile seçim ittifakı yapan Anavatan partisi ise İl Genel Meclisi’nin yanı sıra da Akçaköy’de seçim yarışının içerisinde olacak. İlçe Seçim kurulu’na gerekli evrakları teslim eden İlçe Başkanı Ali Köroğlu, Akçaköy için dolu liste verdi.

Bağımsız Türkiye Partisi

Belediye başkanlığı seçimine 14 beldede girecek ikinci parti Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) oldu. İlçe Başkanı Nurettin Genç, Akçaabat Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Seçimi’nin yanı sıra 14 beldedeki başkan adaylarını İlçe Seçim kurulu’na verdi.

BTP, sadece Dörtyol Beldesi’nde belediye meclisi için dolu liste verirken; Akçakale, Akpınar, Derecik, Doğanköy, Şinik ve Yıldızlı için sadece belediye başkan adayı, Adacık, Akçaköy, Darıca, Işıklar, Kavaklı, Mersin ve Söğütlü için de bir başkan adayı ve bir meclis üye adayı gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Akçaabat Belediyesi ve İl Genel Meclisi seçiminin yanı sıra 9 beldede de seçim yarışında olacak.

İlçe Başkanı Mustafa Nadir tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen belgelere göre Akçakale, Akçaköy ve Darıca’da tam liste ile seçime girecek olan CHP; Mersin’de 1, Derecik ve Söğütlü’-de 2, Kavaklı ve Şinik’te ise 4’er meclis üyesi eksikle seçime girecek.

CHP, Dörtyol’da başkan adayının yanı sıra 1 meclis üyesiyle seçim yarışının içinde olacak.

Demokratik Sol Parti

Demokratik Sol Parti (DSP) Akçaabat Belediyesi ve İl Genel Meclisi seçiminin yanı sıra 2 bel-dede de seçim yarışında olacak.

Akçaabat Belediye Başkanlığı seçiminde kontenjan adayı göstermeyip 9 meclis üye adayı gösteren DSP, Mersin Beldesi’nde ise dolu liste verdi. DSP Akçakale’de de sadece başkan adayı çıkardı

Demokrat Parti

Demokrat Parti (DP) Akçaabat Belediyesi ve İl Genel Meclisi seçiminin yanı sıra 7 beldede de seçim yarışında olacak. İlçe Başkanı Salih Zeki Kolaylı tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen belgelere göre DP, Adacık, Akçaköy, Akpınar, Derecik, Kavaklı, Mersin ve Yıldızlı’da seçim yarışının içinde olacak. DP, İl Genel meclisi’nde ise 3 aday ile seçime girecek.

Milliyetçi Hareket Partisi

MHP ise Akçaabat Belediyesi ve İl Genel Meclisi seçiminin yanı sıra 11 beldede de seçim yarışında olacak. İlçe Başkanı Mesut Serdar tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen belgelere göre Akpınar’da 2, Darıca’da da 5 meclis üyesi eksiğiyle belediye seçiminde yer alacak olan MHP; Akçaköy, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Mersin, Söğütlü, Şinik ve Yıldızlı’da ise eksiksiz seçime girecek.

Saadet Partisi

Belediye başkanlığı seçimine 14 beldede girecek üçüncü parti ise Saadet Partisi (SP) oldu. İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Seçimi’nin yanı sıra 14 beldedeki başkan adaylarını İlçe Seçim kurulu’na verdi.

Derecik, Doğanköy, Söğütlü ve Yıldızlı’da tam liste, Darıca ve Kavaklı’da 2 meclis üyesi, Adacıkta 4 meclis üyesi ve Akpınar’da ise 6 meclis üyesi eksiğiyle listelerini İlçe Seçim Kurulu’na sunan SP, Akçakale, Akçaköy, Dörtyol, Işıklar, Mersin ve Şinik’te ise sadece belediye başkan adayı gösterdi.

Diğer partiler

Büyük Birlik Partisi (BBP) 2, Emeğin Partisi (EMEP), İşçi Partisi (İP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ise 1’er adayla İl Genel Meclisi Seçimi’nde yer alacak.

Tek bağımsız var

Bağımsız olarak seçime girecek tek aday ise Akçakale Belediye Meclisi üyeliği için adaylık başvurusunda bulunan Necati Sağır oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset